Skip to main content

Visserij op Atlanto haring bundelt krachten voor MSC hercertificering

Een aantal internationale Atlanto haringvisserijen heeft zich verenigd om hun visserijen gezamenlijk opnieuw te laten certificeren door de MSC. De visserijen van Groot-Brittannië, Denemarken en Nederland beschikken al over het MSC-certificaat en de Zweedse en Ierse visserijen doen nu ook mee in het beoordelingsproces. In totaal vangt de groep ruim 40.000 ton haring per jaar.

Kostenbesparende her-certificering

Camiel Derichs, Europees Directeur van de MSC, zegt: “Het is heel slim wat de Atlanto haringvisserijen doen. Door samen te werken en hun bedrijfsmiddelen te combineren in één beoordeling zullen ze ten opzichte van individuele beoordelingen aanzienlijke kostenbesparingen kunnen realiseren. Dit is een model dat door veel andere visserijen gevolgd zou kunnen worden, wanneer vissers hetzelfde vistuig gebruiken om op dezelfde vissoort te vissen.”  
De betrokken visserijen zijn:
-    SPSG (Scottish Pelagic Sustainability Group)
-    DPPO (Danish Pelagic Producers Organization)
-    PFA (Pelagic Freezer-Trawler Association (PFA) Nederland)
-    SPFPO  (Swedish Pelagic Federation Producers Organisation)
-    KFO  (Killybegs Fishermen’s Organisation – Ierland)

Samenwerken

Esben Sverdrup-Jensen, van de DPPO, legt uit: “Al onze visserijorganisaties delen een gezamenlijk belang in de duurzaamheid van de haringvisserij in de Atlanto haringvisserij. Door bij deze beoordeling samen te werken wordt de internationale samenwerking tussen de visserijen ook verder verbeterd. En dat is van groot belang voor het beheer van het visbestand. Daarnaast wordt een kostenbesparing gerealiseerd waarvan al onze leden zullen profiteren. Ik hoop dat deze werkwijze ook bij andere visserijorganisaties kan worden toegepast.”

Meer Informatie

Volg ons op Twitter @MSCkeurmerk and Facebook.
Voor vragen kunt u mailen naar: