MSCs Chain of Custody-standard for sporing av sjømat — MSC
Personlige verktøy
Logg inn
Du er her: Forside Om oss MSC-standarder og metodikk MSCs Chain of Custody-standard for sporing av sjømat

MSCs Chain of Custody-standard for sporing av sjømat

MSCs Chain of Custody-standard for sporing av sjømat sikrer at MSC-merket kun vises på sjømat fra et MSC-sertifisert bærekraftig fiskeri. Det betyr at forbrukere og innkjøpere av sjømat kan ha tillit til at fisken de kjøper kan spores tilbake til et fiskeri som oppfyller MSCs miljøstandarder for bærekraftig fiske.

For å få Chain of Custody-sertifisering må virksomheter gjennom en revisjon, kunne vise at de har effektive systemer for lagring og loggføring som fører til at kun sjømat fra et sertifisert fiskeri kan bære miljømerket fra MSC. For eksempel må selskaper vise at de holder sertifisert fisk adskilt fra ikke-sertifisert fisk, og at de kan spore hver leveranse med sertifisert fisk til en
Chain of Custody-sertifisert leverandør.

Hvert selskap med en gyldig Chain of Custody-sertifisering får en unik kode som må vises på sertifiserte sjømatprodukter, slik at kjøpere og forbrukere kan se at de kjøper fra en sertifisert leverandør.  MSC-merket kan kun brukes på sjømat fra et MSC-sertifisert fiskeri av virksomheter som har et gyldig Chain of Custody-sertifikat.

MSCs Chain of Custody-standard

Last ned MSCs Chain of Custody-standard (PDF, 92 kb, engelsk)

Mer informasjon om MSCs chain of custody-standard kan finnes på vår internasjonale hjemmeside på engelsk

Sertifiseringsmetodikk for Chain of Custody

Sertifiseringsmetodikken for Chain of Custody redegjør for hvordan autoriserte sertifiseringsbyråer skal utføre vurderingen av organisasjoner i verdikjeden opp mot Chain of Custody-standarden. Gjeldende versjon av sertifiseringsmetodikken for Chain of Custody er versjon 7, påbudt fra 1. juli 2010.

Last ned sertifiseringsmetodikken for MSCs Chain of Custody (versjon 7), PDF, 948KB, (engelsk).

Mer informasjon om sertifiseringsmetodikken for Chain of Custody kan finnes på vår internasjonale hjemmeside på engelsk

Alle MSC-dokumenter

Se og last ned alle MSC-dokumenter i dokumentsenteret på vår internasjonale, engelske hjemmeside

Kontakt oss

For mer informasjon kan du sende en e-post til standards@msc.org. For øyeblikket kan vi bare besvare spørsmål på engelsk.

Side-alternativer