Bli sertifisert! Fiskerier — Marine Stewardship Council
Personlige verktøy
Logg inn
Du er her: Forside Bli sertifisert! Bli sertifisert! Fiskerier

Bli sertifisert! Fiskerier

Bli sertifisert! Fiskerier

MSC driver verdens ledende miljøsertifiseringsprogram for fiskerier som driver med villfangst. Sertifisering i henhold til MSCs fiskeristandard er frivillig og viser at ditt fiskeri er velorganisert og bærekraftig. MSC-sertifiserte fiskerier har mulighet til å levere til markeder hvor miljømessig troverdighet spiller en stadig større rolle i kjøpsbeslutningen.

Verdens hav er under press fra menneskelig og miljømessig påvirkning, og det er et økende behov for å sikre våre sjømatressurser. Med MSC-sertifisering kan du få tilgang til nye markeder og sikre levebrødet og livet i havet for framtiden.

Trinn for å sertifisere fiskeriet ditt

Grundige forberedelser er nøkkelen til problemfri sertifisering. Selv om vurderingen mot MSCs fiskeristandard utføres av godkjente tredjeparts vurderingsorganer, er vi her for å hjelpe deg før, under og etter prosessen.

Nøkkelstadier i MSC-sertifiseringen:

  1. Forhåndsvurdering (valgfritt)
  2. Full evaluering
  3. Sertifisering (varer i opptil 5 år)
  4. Årlige revisjoner
  5. Ny vurdering

Les og last ned en veiledning til sertifiseringsprosessen for fiskerier >

Tid og kostnader

Tid og kostnader kan variere avhengig av fiskeriet ditt. Det er alltid best å snakke med en MSC-representant, som kan gi deg råd og hjelpe deg å forstå all tilgjengelig informasjon. Vurderinger gjennomføres av uavhengige sertifiseringsselskaper, som krever et beløp basert på deres egen prisstruktur. Vi anbefaler at du innhenter flere pristilbud og tar hensyn til sertifiseringsselskapets erfaring med din region, ditt utstyr og dine arter, samt pris.

Du må budsjettere kostnaden for hvert nøkkelstadium i MSC-sertifiseringen. I noen tilfeller kan du søke om støtte til sertifiseringen. Din MSC-representant gir deg råd om dette. Prosessen kan ta flere år, men det er likevel tilfredsstillende å vite at fiskeriet ditt nå oppfyller verdens ledende miljøstandard for bærekraftige fiskerier som driver med villfangst.

Les mer om vurdering av fiskerier på vår internasjonale nettside (på engelsk) >

MSC-dokumenter

Les og last ned MSCs miljøstandard for bærekraftig fiske og andre viktige dokumenter på vår internasjonale hjemmeside (på engelsk) >

Kontakt oss

Kontakt oss så vi kan veilede deg gjennom prosessen >

Side-alternativer