Efter certificering — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Certificering Certificering af fiskerier Efter certificering

Efter certificering

After certification page banner

Certificering er starten på en spændende rejse mod øget bæredygtighed og de fordele det medfører. Vi er her for at støtte dig i den rejse.

Hovedpunkter:

  • En offentlig certificeringsrapport med en handlingsplan og et certifikat fra dit certificeringsorgan vil blive tilsendt.
  • Dit fiskeri er nu certificeret for en periode på maksimum 5 år, underlagt årlige overvågnings audits.
  • MSC står til rådighed med støtte til kommunikation.

Forbedret markedsadgang

Certificerede fiskerier vil blive en del af et program med over 300 fiskerier, som tilsammen registrerer opmod ti millioner tons fisk og skaldyr, svarende til eleve procent af den årlige globale fangst af vildfanget fisk. Verden over er der mere end 25.000 produkter, der kan spores tilbage til det certificerede bæredygtige fiskeri, som bærer det blå MSC mærke. Forbrugerrettede  produkter med MSC mærket har en detailmarkedsværdi på $4.8 mia. USD.

Promovering af certificeret bæredygtigt fisk og skaldyr

Nu hvor dit fiskeri er certificeret vil dine kunder måske overveje at blive certificeret mod MSC sporbarhedscertificering. Det betyder at produkter fra dit MSC certificerede fiskeri kan bære MSCs miljømærke på emballage eller menuer. MSCs sporbarhedsstandard giver forsikring om, at produkter der bærer MSCs miljømærke kommer fra en certificeret bæredygtig kilde. Du kan henvise dine kunder til MSC sporbarhdscertificering for yderligere information. 

Krav efter certificering

Dit certificeringsorgan er pålagt at foretage årlige audits over den femårige periode certificeringen varer. Audits vil undersøge enhver signifikant ændring der må have været enten i det fysiske miljø omkring dit fiskeri eller i administrationen.

  • Dit certificeringsorgan har ret til at udføre uannoncerede audits til enhver tid eller arrangere hyppigere audits hvis omstændighederne indikerer at det er nødvendigt.
  • Sørg for at dit budget kan dække omkostningerne ved audits for hele perioden certificeringen løber.
  • Undladelse af at udføre tilstrækkelige tiltag kan tilstrækkelig begrundelse for certificeringsorganet til at suspendere ellertilbagetrække certificeringen.
  •  Detaljer og planlagte datoer for overvågningsbesøg vilblive gjort offentligt tilgængelige på MSCs hjemmeside.
Handlinger tilknyttet webside