Hvordan opnås sporbarhedscertificering? — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Certificering Sporbarhedscertificering Hvordan opnås sporbarhedscertificering?

Hvordan opnås sporbarhedscertificering?

Header banner for how to get certified showing hand clutching fish

MSCs sporbarhedsstandard sikrer sporbarhed af certificeret bæredygtigt fisk og skaldyr gennem hvert stadie af forarbejdning,fra fiskeri til forbrugeren. Alle virksomheder i forsyningskæden, som ønsker at håndtere eller sælge MSC certificerede produkter, skal have en MSC sporbarhedscertificering.

For at opnå MSC certificering skal en virksomhed leve op til kravene i MSCs sporbahedsstandard. Standarden giver adgang til en forskelligartet gruppe af virksomheder. Den består  af en hovedstandard (grundversionen), en gruppestandard og en version for virksomheder, der sælger til slutforbrugere
(”consumer facing organisations” forkortet til ”CFO”):

  • Hovedstandarden: Gældende for enkelt- eller multisite virksomheder, der håndterer eller handler med certificerede produkter.
  • Gruppestandarden: Gældende for enhver organisation der håndterer certificerede produkter på flere lokaliteter, hvorhver lokalitet er kontrolleret og monitoreret af et hovedkontor.
  • Consumer facing: Gældende for størstedelen af virksomheder af enhver størrelse, der sælger dirkete til slutforbrugeren.

Hovedstadier i MSC certificering

Flow chart showing MSC Chain of Custody certification process: 1. Decide Standard version 2. Choose certifier 3. Prepare for audit 4. Complete audit 5. Receive certificate 5. Obtain ecolabel license

MSC udfører ikke auditeringer eller udstedelse af certificering. Uafhængige akkrediterede certificeringsorganisationer vil vurdere din virksomhed imod MSC standarden.

Certificeringsorganisationer vil kunne rådgive omhvilken certificering der passer til din organisation.

Mere om brugen af MSC mærket >

Tidshorisont og omkostninger ved certificering

Omkostningerne ved de indledende og efterfølgende audits kan variere og afhænger kompleksiteten og størrelsen på af virksomheden og certificeringsorganets rater og udgifter. Certificeringsorganet vil være i stand til give et estimat på tidshorisonten og prisen for auditeringen.

Få en forklaring på sporbarhedsstandarden og flere links her >

FaQ om sporbarhedscertificering > 

Handlinger tilknyttet webside