Impact MSC-programma — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Documenten Impact MSC-programma

Impact MSC-programma

Ervaar meer over de impact van het MSC-programma.
Bestand Rapport Wereldwijde verbeteringen 2016
Kom meer te weten over de winst voor de visserij en het leven in zee, die is gerealiseerd door MSC gecertificeerde visserijen
Bestand MSC Integraal Strategisch Plan 2012-2017
De MSC presenteert haar Integraal Strategisch Plan 2012-2017, de strategische routekaart voor het realiseren van haar missie. Het plan schetst op welke terreinen de MSC zich de komende vijf jaren gaat richten om haar positie als meest geloofwaardige visserijcertificeringsprogramma ter wereld te handhaven en tegelijkertijd zowel de vraag naar als het aanbod van gecertificeerde duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten te vergroten.
Bestand MSC model: Verbetering in de visserij
Het 'MSC model: Verbetering in de visserij´ legt uit hoe MSC via marktwerking bijdraagt aan gezonde visbestanden en oceanen voor nu en in de toekomst.
Bestand Impact MSC-programma: Factsheet Suriname seabob visserij
Het voorbeeld van de visserij op de Surinaamse Atlantische seabob-garnaal illustreert waar het bij de MSC allemaal om gaat: stimuleren van positieve veranderingen in visserijbeheer, aangestuurd vanuit de marktvraag, in samenwerking met de toevoerketen en via samenwerkingsverbanden met belanghebbenden.
Map 'Netto voordelen' rapport
Uitgegeven in september 2009 en vertaald naar het Nederlands, het MSC 'Netto Voordelen' rapport beschrijft de socio-economische en milieutechnische voordelen van de eerste tien jaar MSC gecertificeerde visserijen.
Bestand Onderzoek naar prestatie van visbestanden: Ecolabel conveys reliable information on fish stock health to seafood consumers
Op 21 augustus 2012 werd het artikel ‘Ecolabel conveys reliable information on fish stock health to seafood consumers’ in het online wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE gepubliceerd. De resultaten van het onderzoek bevestigen dat het MSC-keurmerk consumenten van betrouwbare informatie voorziet over de gezondheid van visbestanden.
Bestand chemical/x-genbank MSC bezwaarprocedure verbetert beoordelingen in het kader van visserijcertificeringen
MSC reageert op het artikel 'A review of formal objections to Marine Stewardship Council fisheries certifications' in Biological Conservation (april 2013).
Bestand C source code 15 jaar MSC infographic
Infographic 15 jaar MSC met cijfers over wereldwijde ontwikkelingen en in Nederland en België.
Bestand 15 jaar MSC infographic Franstalige versie België
Infographic 15 jaar MSC met cijfers over wereldwijde ontwikkelingen en in Nederland en België. Franstalige versie.
Bestand Wereldwijde effecten van het MSC-programma 2015- samenvatting
Wereldwijde effecten van het MSC-programma 2015- samenvatting
Document acties