Nieuws — Marine Stewardship Council
Personal tools
Log in

Skip to content. | Skip to navigation

Sections
You are here: Home Ga voor certificering Nieuws
Het visschap bij Landmarkt Amsterdam

Het visschap bij Landmarkt Amsterdam

MSC-keurmerk bij Landmarkt in Amsterdam

Nov 10, 2017

Groen, maar ook ‘rode’ vis: totale transparantie over duurzaamheid bij Landmarkt

Bijvangstvis, ‘groene’ vis, MSC gecertificeerde vis: een paar suggesties voor een duurzaam diner! Het is vanaf vandaag allemaal te koop bij Landmarkt. Landmarkt is de eerste supermarkt en visdetailhandel van Nederland die bij alle visproducten in de winkel stoplichtkleuren van de VISwijzer toont. Niet alleen de groene maar dus ook de rode indicatie. Landmarkt is de eerste onderneming die dit durft te doen.

Milieuorganisatie Good Fish Foundation, beheerder van de VISwijzer, en Landmarkt Versmarkten zijn een samenwerking gestart met als doel de komende jaren het visassortiment van Landmarkt verder te verduurzamen. Het interessante van Landmarkt is dat het door de versformule veel weg heeft van een viswinkel: het visassortiment is zeer divers en uitgebreid. Uit onderzoek van Good Fish Foundation blijkt dat viswinkels in Nederland ver achterlopen bij de supermarkten als het gaat om duurzaamheidsinformatie bij de visproducten. “Fantastisch, deze transparantie bij Landmarkt”, zegt Christien Absil, directeur Good Fish Foundation. “Het biedt de klant duidelijkheid over welke vis wel of niet duurzaam gevangen of gekweekt is”.

Good Fish Foundation hoopt dat de eerlijke opzet van Landmarkt ook andere visdetaillisten inspireert. De visdetailhandel kan veel bijdragen aan de verduurzaming van de oceanen omdat er meer vis bij de visboer wordt verkocht dan bij supermarkten.

Landmarkt is sinds vandaag ook MSC-gecertificeerd. Dat betekent dat de klant bij de gecertificeerde visproducten het blauwe MSC-keurmerk ziet. Dit keurmerk is voor wild gevangen vis. Haring, makreel, kabeljauw, skrei, koolvis, roodbaars, wilde zalm, coquilles, mosselen, kokkels en oesters, zo maar een greep uit het uitgebreide assortiment MSC gecertificeerde vis. MSC certificering is uitdagend voor visdetaillisten omdat ze vaak met dagaanvoer werken. Daarnaast stelt MSC strenge eisen aan traceerbaarheid. Ook deze uitdaging is Landmarkt niet uit de weg gegaan en is daarmee de tweede versvishandel in Amsterdam die nu MSC gecertificeerd is.

De komende jaren zal Landmarkt samen met haar partner Good Fish Foundation het visschap verder verduurzamen en continu verbeteringen doorvoeren.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Kom eens kijken bij Landmarkt! Landmarkt is te vinden in de Van Woustraat en aan de Schellingwouderdijk te Amsterdam

Meer info op www.landmarkt.nl en www.goedevis.nl

Document Actions