Ga voor certificering - Visketen — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Ga voor certificering Ga voor certificering! Visketen

Ga voor certificering - Visketen

De MSC standaard voor de traceerbaarheid van visproducten ('Chain of Custody')  waarborgt dat het MSC-keurmerk alleen op producten die uit een MSC gecertificeerde visserij komen, staat. Als een visserij voldoet aan de MSC-standaard voor duurzaam vissen en daarvoor het MSC certificaat heeft gekregen, dan mag het MSC-keurmerk alleen gebruikt worden op die producten waarvan met zekerheid kan worden aangetoond dat ze uit die visserij afkomstig zijn. Een onafhankelijke traceerbaarheidscertificering zorgt voor deze verificatie. Klik hier voor meer informatie over de MSC standaarden. 

De traceerbaarheidscertificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke, geaccrediteerde certificeerders. Alleen als u over een 'MSC Chain of Custody'- certificaat beschikt, mag u het MSC-keurmerk voeren op uw producten, menu's en bedrijfscommunicatie. Om het certificaat te verwerven, kunt u contact opnemen met een certificeerder of groepsmanager voor het uitvoeren van de onafhankelijke beoordeling. Hieronder staan alle stappen ter voorbereiding op de certificering beschreven en treft u meer informatie over de standaard.


Key stages to MSC certification NLFolder beeld Ga voor certificering DefaultStandaard ('Default')

Voor organisaties met één of slechts enkele locaties, bijvoorbeeld een handelsorganisatie die actief is vanuit één kantoor of een visverwerker met enkele fabrieksterreinen is de standaard versie van de traceerbaarheidsstandaard het meest geschikt.

Ga voor certificering ('Default') Handleiding (PDF).

De complete standaard ('Default') vindt u hier (PDF). 

 

Ga voor cerifcering Groep

Groepsstandaard

Opereert uw bedrijf op meerdere locaties of heeft u een samenwerkingsverband van meerdere bedrijven, dan komt u in aanmerking voor groepscertificering. Ook kunt u er voor kiezen deel te nemen in het certifcaat van een reeds bestaande onafhankelijke groepsmanager. 

Ga voor certificering Groep Handleiding (PDF)

De complete standaard voor groepscertificering vindt u hier (PDF). 

 

Folder beeld Ga voor certificering CFOCFO standaard

Voor retailers, restaurants, cateraars, vishandelaren en vitrines voor verse vis die rechtstreeks aan eindklanten verkopen is er de verlichte “Consumer Facing Organisation” (CFO) standaard.

 

Ga voor certificering CFO Handleiding (PDF)

De complete CFO standaard vindt u hier (PDF). 

Document acties