Kokkels — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Kook, eet en geniet MSC gecertificeerde vissoorten Kokkels

Kokkels

KokkelsDe kokkelindustrie is eigenlijk nauwelijks veranderd sinds 1800; mensen harken en verzamelen de kokkels bij laag water. Oorspronkelijk werd er door vrouwen gevist met behulp van ezels, maar zij werden later vervangen door mannen die de zware industrie achter zich lieten en er met paard en wagen op uit trokken.  Gekookte kokkels met azijn zijn een populaire snack in het Verenigd Koninkrijk. Probeer eens een van de duurzame kokkelrecepten hieronder!

Waar te koop

Kokkels met MSC keurmerk worden voornamelijk lokaal verkocht. Ze worden echter ook verkocht door retailers in het Verenigd Koninkrijk en sommige soorten worden geëxporteerd naar Spanje, Nederland, Frankrijk en Portugal.

Ga naar de waar te koop sectie om winkels bij jou in de buurt te vinden die duurzame vis verkopen.

Recepten

Momenteel hebben we alleen Engelse recepten op de website. Kijk of er een Engels recept is met kokkels. (Cockles in het Engels)

We zijn nog op zoek naar Nederlandse recepten met MSC gecertificeerde vis. Kent u een recept met kokkels dat u met ons wil delen? Wij zouden het erg leuk vinden als u het ons toestuurt zodat we het op website kunnen plaatsen. Stuur ons een recept!

Document acties

Gerelateerde pagina's