Koolvis — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Kook, eet en geniet MSC gecertificeerde vissoorten Koolvis

Koolvis

KoolvisAlaska koolvis is het kleinere familielid van de kabeljauw. Deze grootogige vis is de belangrijkste bodemvis in de visserijwereld.

Alaska koolvis heeft een zacht, wit vlees, dat zich uitstekend leent voor verwerking; met name voor gepaneerde producten.  Het kuit geniet hoog aanzien in Japan waar het wordt gezouten voor consumptie. Probeer eens een van de duurzame koolvisrecepten hieronder!

Waar te koop

De belangrijkste markten voor Alaska koolvisproducten met MSC keurmerk zijn Japan, de Verenigde Staten en Europa. Japan is de grootste markt voor surimi (gemalen vis) en kuitproducten. De Verenigde Staten en Europa zijn de belangrijkste markten voor filetproducten. Filets worden gebruikt voor fish-and-chips en vissticks; surimi wordt gebruikt voor imitatiekrab en vergelijkbare producten.

Ga naar de waar te koop sectie om winkels bij jou in de buurt te vinden die duurzame vis verkopen.

Recepten

Momenteel hebben we alleen Engelse recepten op de website met koolvis. Kijk of er een Engels recept is met koolvis. (Pollock in het Engels)

We zijn nog op zoek naar Nederlandse recepten met MSC gecertificeerde vis. Kent u een recept met koolvis dat u met ons wil delen? Wij zouden het erg leuk vinden als u het ons toestuurt zodat we het op website kunnen plaatsen. Stuur ons een recept!

Document acties

Gerelateerde pagina's