Wereldwijde Visserijen Duurzaamheidsfonds — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Impact MSC Wereldwijde Visserijen Duurzaamheidsfonds

Wereldwijde Visserijen Duurzaamheidsfonds

Het Wereldwijde Visserijen Duurzaamheidsfonds ondersteunt essentiële wetenschappelijke onderzoeken en projecten op visserijgebied.

Het Wereldwijde Visserijen Duurzaamheidsfonds werd in juli 2015 gelanceerd met een startkapitaal van GBP 400.000, verdeeld over twee jaar.

Wat is de bedoeling van het fonds

Het fonds richt zich op een verbetering van de kennis en capaciteit voor de ondersteuning van kleine visserijen en visserijen in ontwikkelingslanden bij het traject richting MSC certificering.

De MSC is op zoek naar kandidaten die in staat zijn om:

  • essentieel wetenschappelijk onderzoek te doen dat zich richt op hiaten en barrières op het gebied van informatie, technologie en management waar visserijen mee te maken krijgen op weg naar de MSC-standaard
  • medewerkers beter in staat te stellen om kleine visserijen en visserijen in ontwikkelingslanden te helpen bij hun verbeteringen en bij het realiseren van certificering

Voor wie is het fonds bedoeld

Het fonds is bedoeld voor academische instellingen, onafhankelijke onderzoekers, visserijen, overheden en NGO's. De hoop is dat er in de toekomst meer geld beschikbaar zal worden gesteld. De MSC gaat actief op zoek naar bijdragen van derden om de algehele schaal van het fonds en daarmee ook de mogelijke toelagen voor aanvragers te vergroten.

Hoe vraag je het fonds aan

Geïnteresseerde organisaties en individuele personen kunnen contact opnemen met de MSC via GFSF@msc.org voor meer informatie en voor een aanvraagformulier. Alle aanvragen dienen in het Engels te worden opgesteld.

De deadline voor aanvragen voor 2015 is 31 oktober. Aan het eind van het jaar zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Document acties