Skip to main content

Boodschappenplanner duurzame vis: MSC lanceert haar eerste mobiele app

De Marine Stewardship Council (MSC) is gestart met een mobiele versie van haar 'boodschappenplanner duurzame vis’. Via deze eerste mobiele applicatie wijst MSC visliefhebbers de weg naar duurzame vis op de winkelvloer. Met behulp van de app kunnen gebruikers op snelle en eenvoudige wijze alle visproducten met MSC-keurmerk vinden die in hun land te koop zijn. Door hun aankoop in de winkel ondersteunen zij vissers die duurzaam te werk gaan.

De Android applicatie werd ontwikkeld door Paul McKeown die zijn steun aan dit project pro bono verleende.

Vis met MSC-keurmerk onder consumenten wereldwijd bekend maken

De MSC app is beschikbaar in het Engels, Duits, Nederlands, Frans, Zweeds en Deens en toont momenteel meer dan 10.000 MSC gecertificeerde producten die in 75 landen wereldwijd in de schappen liggen. Meer dan 1.300 daarvan zijn alleen al in Nederland verkrijgbaar. Consumenten kunnen hun land selecteren en hun zoekopdracht verfijnen om producten met MSC-keurmerk van een bepaalde vissoort, merk of in een gewenste productvorm te vinden.

Duurzame vis, altijd up-to-date

De database waarop de app is gebaseerd wordt dagelijks bijgewerkt. Op deze manier beschikken gebruikers over een actueel overzicht van duurzame visproducten die in hun land verkrijgbaar zijn. De zoekresultaten bestaan uit informatie over en foto’s van duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten en tonen een link naar de website van het merk, de supermarkt of de vishandelaar. Via een extra feature is de app gelinkt aan Google Maps en kunnen consumenten de dichtstbijzijnde winkel vinden als zij op het huismerk van hun favoriete supermarkt zoeken.

App-gebruikers hebben automatisch ook toegang tot het laatste MSC nieuws en kunnen zo meer ervaren over de inspanningen van de partners die samen met MSC werken aan een gezonde toekomst van de oceanen.

Antwoord op consumentenvraag

“Sinds de lancering is onze online ‘boodschappenplanner duurzame vis’ uitgegroeid tot een van de meest bezochte delen van de MSC-website en een mobiele versie was de volgende logische stap", vertelt Sandra Mies, Communications Manager Benelux. "Wij danken Paul McKeown voor zijn steun bij het ontwikkelen van deze app die ons helpt duurzame vis onder consumenten wereldwijd te promoten. De app helpt consumenten een bewuste keuze op de winkelvloer te maken en biedt informatie over de duurzame visserijen achter producten met MSC-keurmerk. Daarnaast biedt de app onze commerciële partners een mogelijkheid hun betrokkenheid bij duurzame visserij onder consumenten effectiever bekend te maken.”

Meer informatie

MSC: [email protected] of 070-360 5979

Voor partners

Foto's van producten met MSC-keurmerk voor de ‘boodschappenplanner duurzame vis’ (online en mobiel) graag per email sturen naar [email protected] (600 x 600 pixels, JPEG-formaat).

Over Paul McKeown

Paul McKeown is een freelance ontwikkelaar met expertise in Java en mobiele applicaties.