Skip to main content

Omega-3 visolie zonder luchtje

Nieuwe generatie visolie direct gemaakt bij de bron

De nieuwste generatie visolie heet Arctic Blue. Deze capsules met essentiële vetzuren zijn te gebruiken zonder oprispingen met vislucht én heeft (als eerste) het MSC-certificaat voor duurzame visserij in Nederland. Gebruikers die ooit afhaakten vanwege deze redenen, kunnen met een gerust hart weer het voedingssupplement gaan gebruiken.

Omega-3 visolie wordt door vriend en vijand gezien als één van de weinige voedingssupplementen die wel nut heeft. Zeker voor de grote groep mensen die geen twee keer per week vis eet. Het gaat dan om 85% van de Nederlanders. Daarnaast is de meeste vis in de supermarkt tegenwoordig kweekvis. Sommige soorten bevatten amper Omega-3, vergeleken met wilde vette vis.

Het geheim van de neutrale smaak van Arctic Blue ligt in de versheid van het product. Kleinschalige, lokale en snelle verwerking in deze duurzame visserij in de Noorse poolcirkel zorgt voor behoud van kwaliteit. Deze nieuwe generatie visolie wordt direct gemaakt bij de bron en is hierdoor gegarandeerd zonder vislucht (kenmerkend voor oude olie).

“Een ander luchtje waar korte metten mee wordt gemaakt, is overbevissing”, aldus Ludo van de Wiel van Arctic Blue. “Wij introduceren de hoogste standaard van duurzaamheid voor visolie, omdat het moet én kan.” Arctic Blue is 3x duurzamer: naast de Marine Stewardship Council certificering en de klimaat-neutrale productie, specialiseert Arctic Blue zich in het verwaarden van reststromen van de kabeljauw. Waar veel Omega-3 merken hele vissen (ansjovis en sardien) tot olie verwerken, laat Arctic Blue eerst nog de filet van kabeljauw halen. Ansjovis en sardien blijven zo behouden voor de voedselketen van zeevogels, zeeleeuwen en walvissen.

Het Wereld Natuur Fonds, The Good Fish Foundation en andere experts onderschrijven dat MSC gecertificeerde visolie de route voor de toekomst is. Deze producten verdienen de voorkeur boven andere merken zonder MSC-certificering, aldus de experts.