BÆREDYGTIG DANSK NORDSØTORSK EN REALITET — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Nyheder Nyhedsarkiv BÆREDYGTIG DANSK NORDSØTORSK EN REALITET

BÆREDYGTIG DANSK NORDSØTORSK EN REALITET

09/09 2016

Efter en målrettet indsats, ikke mindst fra fiskernes sides, lever fiskeriet af torsk i Nordsøen og Skagerrak nu op til de strenge MSC-krav for bæredygtigt fiskeri.

”Vi er meget stolte af at være first-movere til at få torsken i Nordsøen og Skagerrak MSC certificeret. MSC certificering er guldstandarden for bæredygtighed inden for fiskeri”, siger Sven-Erik Andersen, Formand for Danmarks Fiskeriforenings Producent Organisation (DFPO).

Bestanden af torsk i Nordsøen og Skagerrak har længe vakt bekymring hos fiskere, politikere og forskere. Bestanden har de seneste år været under pres, men en langsigtet genopretningsplan og fiskernes indsats har betydet at torsken har fået de bedst mulige vækstbetingelser og nu er på et sundt og acceptabelt niveau. Også fremadrettet vil der være stor fokus på vækst og udviklingen generelt.

”Torskebestanden er vokset støt over det sidste årti og vores fiskere har lavet store ændringer i deres fiskerimønster og indført mere og mere selektive redskaber.”, siger Svend-Erik Andersen.

Et uafhængigt certificeringsorgan har vurderet at fiskeriet lever op til MSC´s standarder for bæredygtigt fiskeri. MSC anerkender fiskeriets indsats for at få bestanden tilbage på et sundt niveau.

”Branchen har gjort et enormt arbejde for at forbedre torskebestanden i Nordsøen, og det er på tide at forvaltningen og fiskeriet får den anerkendelse, de har fortjent for denne succeshistorie”, siger Minna Epps, Chef for Marine Stewardship Council i Skandinavien.

Inden for de kommende år vil resultaterne og fiskeriet i Nordsøen fortsat blive fulgt nøje, så det sikres, at udviklingen fastholdes og styrkes.

”MSC certificeringen af Nordsøtorsken viser klart, at fiskebestanden bevæger sig i en positiv retning. Det er et meget ikonisk fiskeri og vi er glade for at se at det lever op til MSC´s krav og håber at fiskeriet vil fortsætte sin rejse mod øget bæredygtighed gennem de betingelser der er tilknyttet fiskeriet.” udtaler Christoph Mathiesen, Program Manager, Fisheries and Aquaculture, WWF Danmark.

Udviklingen er godt nyt for de danske forbrugere. En ny undersøgelse viser, at mange ser bæredygtigt fiskeri som en nødvendighed for at beskytte havene samtidig med, at seks ud af ti mener, at vi skal spise mere bæredygtig fisk.


For yderligere spørgsmål kontakt:
Kommunikationskonsulent i MSC Morten Fristrup på telefon 31326461 eller morten.fristrup@msc.org

 

Note til redaktøren:
MSCs årlige kampagne løber af stablen i uge 36, under sloganet ’Fra hav til bord’. Der kan findes yderligere oplysninger på www.frahavtilbord.org, ligesom budskabet kan findes på plakater landet over og på Nørreport Metrostation. Derudover kan man møde MSC på Fiskens Dag på Rådhuspladsen lør. D. 10. sep. hvor bl.a. Sebastian Klein vil fortælle om MSC mærkede fisk til børn og barnlige sjæle.

ICES rådgivning for Nordsøtorsk kan læses her

Om MSC:
Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation. Vores vision er, at verdenshavene myldrer med liv, og fiskebestandene bevares for denne og fremtidige generationer. Vores miljømærke og certificeringsprogram anerkender og belønner bæredygtige fiskeripraksisser og hjælper til at skabe et mere bæredygtigt marked for fisk og skaldyr.

MSC miljømærket på et fisk- og skaldyrsprodukt betyder at:

  • Det stammer fra et vildfangende fiskeri der er blevet certificeret af en uafhængig part imod MSCs forskningsbaserede standard for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri.
  • Det er fuldt sporbart til en bæredygtig kilde.

Mere end 280 fiskerier i over 35 lande er certificeret imod MSCs Standard. Disse fiskerier har en sammenlagt årlig produktion på næsten ni millioner tons, svarende til knap 10% af den årlige, globale fangst. Mere end 20.000 fiske- og skaldyrsprodukter verden over bærer MSC miljømærket.

Handlinger tilknyttet webside