MSC er den første globale certificering af fisk og skaldyr der opnår anerkendelse fra GSSI — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Nyheder Nyhedsarkiv MSC er den første globale certificering af fisk og skaldyr der opnår anerkendelse fra GSSI

MSC er den første globale certificering af fisk og skaldyr der opnår anerkendelse fra GSSI

« tilbage til søgeresultater

15/03 2017

Marine Stewardship Council (MSC) bliver det første globale certificeringsprogram for bæredygtigt fisk og skaldyr, der opnår anerkendelse fra Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI). GSSI er et initiativ oprettet for at gennemgå forskellige certificeringer for fisk og skaldyr, for at sikre forbrugernes tillid til certificeret fisk og skaldyr. GSSIs anerkendelse af MSC er bekræfter at MSC programmet opfylder internationale krav for troværdighed og stringens.

GSSIs benchmark er baseret på FNs Fødevare - og Landbrugsorganisations (FAOs) retningslinjer for miljømærkning af fisk – og skaldyrsprodukter og indebærer internationale indikatorer for governance, operativ ledelse, sporbarhed i værdikæden og revision af tredjepartscertificeringer. Den er udviklet i samarbejde med miljøorganisationer, globale virksomheder, uvildige eksperter, statslige og mellemstatslige organisationer. Anerkendelsen af MSC imod denne benchmark krævede en gennemgribende granskning af MSCs virke og indebar omfattende samråd med forskellige parter.  

Herman Wisse, Programdirektør for GSSI udtalte: ”MSCs succesfulde færdiggørelse af GSSI benchmarkprocessen er en milepæl i sikringen af et troværdigt certificeringssystem for fisk og skaldyr. Vores fælles arbejde mod mere bæredygtigt fisk og skaldyr kræver robust og troværdig certificering på linje med FAOs retningslinjer.”

MSC programmet opfylder alle de grundlæggende dele af GSSIs benchmark, foruden yderligere 63 tillæg som omfatter spørgsmål om dybhavsfiskeri, sårbare marine økosystemer og dataindsamling for at kunne demonstrere sin påvirkning. MSC er den første internationale bæredygtighedsstandard for fiskeri som får anerkendelse af GSSI.

Yderligere bekræftelse af troværdighed

Dr. David Agnew, chef for MSCs afdeling for forskning og standarder siger: ”MSC bød den grundige granskning af vores processer og krav som det krævedes for at få GSSIs anerkendelse velkommen. Granskning fra uafhængige tredjeparter, uafhængighed, gennemsigtighed, upartiskhed og samråd med involverede parter er centralt for MSC og for vort engagement i at fortsat forbedre og opretholde verdens ledende standarder.”

Audun Lem, vicedirektør for afdelingen for Fiskeri og Akvakulturpolicy og Økonomi hos FAO siger: ”MSCs succesfulde gennemførelse af GSSIs benchmarkproces understreger vigtigheden af at følge internationalt aftalte instrumenter såsom FAOs retningslinjer for miljømærkning. GSSI-processen har vist værdien af forskellige typer af certificeringssystemer og vi opfordrer andre til at følge MSCs eksempel.

Foruden at opfylde GSSIs benchmark, så er MSC det eneste certificeringsprogram for vildtfanget fisk som er fuldt kvalificeret medlem af ISEAL (International Social and Environmental Accreditation and Labelling Alliance), noget som kræver overensstemmelse med høje krav for standardsættelse, troværdighed og granskning af egne resultater.

MSC udfører også regelmæssige granskninger og samråd om sine egne processer og byder synspunkter fra interessenter velkommen, herunder dem fra MSCs Stakeholder Council og den Tekniske Rådgivende Komite. Disse grupper repræsenterer et bredt udsnit af fiskeriindustrien, miljøorganisationer og det forskerverdenen.

Den fulde rapport for GSSIs benchmark af MSC findes på GSSIs hjemmeside > 

Læs mere om hvordan MSC lever op til best practices >

Blog: MSC sammenlignet med andre mærkninger for fisk og skaldyr >

-----------------------

Mere information

Kontakt Morten Fristrup, kommunikationskonsulent for MSC Danmark på morten.fristrup@msc.org eller +45 31 32 64 61

Om Marine Stewardship Council (MSC)

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation. Vores vision er, at verdenshavene myldrer med liv, og fiskebestandene bevares for denne og fremtidige generationer. Vores miljømærke og certificeringsprogram anerkender og belønner bæredygtige fiskeripraksisser og hjælper til at skabe et mere bæredygtigt marked for fisk og skaldyr.

MSC miljømærket på et fisk- og skaldyrsprodukt betyder at:

  • Det stammer fra et vildfangende fiskeri der er blevet certificeret af en uafhængig part imod MSCs forskningsbaserede standard for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri.
  • Det er fuldt sporbart til en bæredygtig kilde.

Mere end 280 fiskerier i over 35 lande er certificeret imod MSCs Standard. Disse fiskerier har en sammenlagt årlig produktion på næsten ni millioner tons, svarende til knap 10% af den årlige, globale fangst. Mere end 24.000 fiske- og skaldyrsprodukter verden over bærer MSC miljømærket.

 

Handlinger tilknyttet webside