MSC markerer 20 års jubilæum med udgivelsen af 2020 strategi — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Nyheder Nyhedsarkiv MSC markerer 20 års jubilæum med udgivelsen af 2020 strategi
MSC 20th

MSC 20th

MSC markerer 20 års jubilæum med udgivelsen af 2020 strategi

« tilbage til søgeresultater

27/04 2017

MSC sætter et ambitiøst mål at have 20% af den globale fangst certificeret eller igang med certificering i  2020

I dag er det 20 år siden Marine Stewardship Council (MSC) blev grundlagt. Organisationen markerer dette ved udgivelsen af sin nye strategi for de kommende år. Planen omfatter MSC´s ønske om at mere end en tredjedel af den globale marine fangst skal blive certificeret eller engagere sig i MSC programmet inden 2030. MSC’s ambition er at styrke engagement og indvirkning i udviklingslandene i det globale syd, som har store marine økosystmer og arbejde med deres fiske markeder og forbrugere mens der fortsat er fokus på at levere værdierne indenfor MSC certificerede fiskerier.

Udgivelsen af ​​MSC's strategiske rammer ledsages af en historisk fortælling, der beskriver organisationens rejse til dato. Skrevet af uafhængige journalister fra Press Association Sustainable seafood: the first 20 years giver en overbevisende redegørelse for MSCs oprindelse, udfordringer og milepæle indtil videre.

“ For 20 år siden var MSC en dristig ny ide udviklet af WWF og Unilever for at løse udfordringen om uholdbart fiskeri," siger Rupert Howes, MSCs administrerende direktør. "De ønskede at skabe en markedsbaseret mekanisme, der ville forbinde fiskeproducenter og forbrugere via et troværdigt tredjeparts certificerings- og mærkningsprogram. Dette program ville anerkende og belønne eksisterende god praksis, men kritisk tilskynde og drive reelle og varige ændringer, hvor det er nødvendigt for at sikre sunde oceaner og fisk og skaldyrsforsyninger til fremtiden. 20 år er gået og den dristige innovation er blevet et bevist koncept, og et global bæredygtigt program har udviklet sig for at arbejde sammen med alle interessenter for at drive denne transformation. ''

Læring fra fortiden;

Fortællingen beskriver, hvordan MSC har udviklet sig, og løbende er opdateret på den nyeste videnskab og industriens bedste praksis, styrker forvaltning og krav til at tackle interessenternes bekymringer. Takket være støtte fra mange organisationer er MSC blevet den mest anerkendte certificeringsordning for bæredygtig fisk og skaldyr.

Nogle af de første fiskerier der blev certificeret var fiskerierne af den Vest Australske languster,  Alaska laks og New Zealand hoki fiskeri. Deres indsats blev anerkendt af tilsagn fra internationale detailkæder. MSC modtog også generøs finansiering og kernestøtte fra David og Lucile Packard Foundation, Walton Family Foundation og det Hollandske Postcode Lotteri sammen med mange andre fonde og tilhængere.

I dag er 12% af den globale marine fangst certificeret til MSCs Fiskeri Standard. MSC-certificerede fiskerier har leveret påviselige forbedringer, forvaltning af sunde fiskebestande og minimeret deres indvirkning på miljøet.

“"Der er et voksende vidnesbyrd om, at vi gennem ledelse og engagement fra vore partnere opnår reelle forbedringer," siger Howes. "Vi fejrer nu vores 20 års jubilæum og jeg vil gerne anerkende og sende en stor tak til alle vores partnere - vigtigst af alt til alle vore certificerede fiskerier; Og også til de utallige engagerede og certificerede virksomheder i hele forsyningskæden; til vore akkrediterede certificeringsorganer; og til NGOerne, hvis engagement i tredjepartsprocessen sikrer robuste og troværdige resultater.”

“"Også en stor tak til vore finansieringspartnere og vores styringsorganer, der giver deres tid, energi og ekspertise til at hjælpe MSC med at navigere gennem kompleksiteten i den bæredygtige verden af fisk og skaldyr. Det har været en fælles rejse med mange bump i vejen, men også en, der har involveret en masse læring, raffinement og forbedringer for at sikre, at MSC forbliver den bedste og mest robuste standard og i stand til at levere vores fælles vision for vore verdenshave," fortsætter han.

MSC's strategiske prioriteter, fremadrettet il 2020  

Anerkendelse og belønning af bæredygtigt fiskeri og incitamenter til forbedringer globalt; I dag er 14% af den globale marine fangst enten certificeret eller involveret i MSC-programmet. MSC vil arbejde på at øge denne mængde til 20% inden 2020, med en ambition på mere end en tredjedel inden 2030. For at opnå dette vil MSC fokusere indsatsen på økosystemer, der i øjeblikket er underrepræsenteret i MSC-programmet, men hvor fangster og truslen mod biodiversitet er høj. Udover tunfisk og små pelagiske arter vil nye prioriterede arter omfatte blæksprutte, krabbe og tang. MSC vil også levere nye værktøjer til at hjælpe fiskerier i udviklingslande på vej mod MSC certificering. I løbet af de næste tre år søger MSC at fordoble antallet af fiskerier fra udviklingslande i at blive involveret i programmet.

Sikring af MSC-certificeringer er troværdigt og afspejler verdens bedste praksis; MSC vil fastholde sit fokus på bestræbelser på at sikre, at vi fortsat opfylder globale bedste praksis inden for bæredygtig fiskeriforvaltning. . Nye tiltag, for eksempel indenfor arbejdsforhold, vil blive introduceret sammen med nye værktøjer og systemer for at gøre certificeringsprocessen mere effektiv, troværdig og brugervenlig, såsom digitale revisionsværktøjer.

Udvidelse af markedet for bæredygtige fisk og skaldyr; MSC vil øge engagementet med vigtige kommercielle partnere og fokusere på efterspørgslen på markeder, der giver de største incitamenter til at drive forandring på vandet. Dette omfatter europæiske markeder i Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Spanien og Italien samt USA, Kina og Japan.

Opbygge offentlighedens bevidsthed og støtte og demonstrere videnskab og indflydelse; MSC vil øge sit videnskabelige engagement og forskning, opgradere overvågnings- og evalueringssystemer og engagere sig i det bredere havforsknings-og politiske samfund. Det vil også fortsætte med at investere i forskning for at forstå forbrugernes efterspørgsel efter bæredygtig fisk og skaldyr og vil levere kampagner til opbygning af offentlighedens kendskab og støtte til bæredygtigt fiskeri og MSCs miljømærke.


"Mens der er meget at fejre, er der også en voksende følelse af at det haster med at adressere uholdbart fiskeri og levere FN´s bæredygtige udviklingsmål. Dette er en kritisk tid for vores oceaner. MSCs nye strategi prioriterer de dele af verden, arter og markeder, der kan have størst betydning for vores oceaners sundhed. Det er fortsat sandt for vores grundlæggers vision at man skal bygge på erfaringerne fra fortiden,"konkluderer Howes.

MSC er nået langt på 20 år, du kan læse mere her: 

The historical narrative of the MSC was written by Dan Brotzel, content director and co-founder of content agency Sticky Content, part of the Press Association.

Read the story: 20 years of sustainable seafood >

Read the deep dives, which support this story >

Download the MSC’s 20th anniversary message >

 

 

Handlinger tilknyttet webside