MSC tildeler knap 1.7 mio. kr. til forskningsprojekter for småskala fiskeri og fiskeri i udviklingslandene — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Nyheder Nyhedsarkiv MSC tildeler knap 1.7 mio. kr. til forskningsprojekter for småskala fiskeri og fiskeri i udviklingslandene
Credit: CAPPMA

Credit: CAPPMA

MSC tildeler knap 1.7 mio. kr. til forskningsprojekter for småskala fiskeri og fiskeri i udviklingslandene

« tilbage til søgeresultater

27/09 2017

Marine Stewardship Council (MSC) har tildelt midler på mere end £ 200.000 svarende til over 1.69 mio kr til fem projekter, der vil hjælpe småskala fiskerier og fiskerier i udviklingslandene med at opnå et bæredygtigt grundlag. Midlerne er en del af MSC's Global Fisheries Sustainability Fund, der blev oprettet i 2015 som anerkendelse af de vanskeligheder småskala fiskerier kan have i at opnå MSCs standard for bæredygtigt fiskeri.

Der blev modtaget i alt 43 ansøgninger i år, hvoraf fem blev udvalgt. De fem udvalgte fiskerier dækker et bredt udvalg af områder i verden fra krebsefiskeri i Kina, blækspruttefiskeri i Senegal, stenkrabbefiskeri i Chile, fiskeri af agnfisk i Indonesien og agnfisk til tunfiskeri i Indien.

Organisationerne der tildeles midlerne er:

China Aquatic Product Processing and Marketing Alliance (CAPPMA)

ECOS (Research Center og Ancud Crab Productivity Committee)

Cefas (Centre for Environment, Fishery and Aquaculture Science)

WWF-Indien

Network on Fisheries Policies in West Africa (REPAO).

 

Vinderne af fondsmidlerne, blev annonceret af MSCs direktør for videnskab og standarder, David Agnew: "Jeg er endnu engang meget imponeret over den høje kvalitet af ​​forslag, vi modtog i år, og det var glædeligt at se, at mængden af ansøgere er stigende. Projekter som disse, der hjælper til at løse de udfordringer, som småskala og udviklingslandenes fiskerier står over for, er utroligt vigtige for at sikre industriens bæredygtighed over hele verden. Vi ser allerede fremskridt fra de projekter, vi finansierede sidste år, og jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden holder for vinderne af dette års fondsmidler. "

 

Om projekterne:

Kina, CAPPMA (China Aquatic Product Processing and Marketing Alliance) Kina producerer to tredjedele af verdens krebsefisk. CAPPMA og deres partnere, som inkluderer IKEA, vil arbejde med et pilotprojekt i Hubei provinsen om at sikre Yangtze flodens økosystemer og engagere småskala fiskere i MSCs program for at der tages hensyn til bæredygtighed og sikre bæredygtige krebs til det globale marked.

Ping Yang fra CAPPMA udtaler: “CAPPMA, som den nationale fiskeriforening i Kina, vil vi samarbejde med lokale interessenter for at fremme en bæredygtig udvikling i krebsindustrien. Vi vil arbejde for at forbedre fiskeripraksis for småskala, krebsfiskeriet i Kina og demonstrere en harmonisering af levebrød, økologiske og sociale områder i  småskala fiskeriet, med støtte fra de tildelte fondsmidler, IKEA og MSC kontoret i Kina"

 

ECOS Research Center and the Ancud Crab Productivity Committee - Chile

Chile har en stor og forskelligartet traditionel fiskerisektor, der opererer på ca. 141 arter. ECOS Research Center og Ancud Crab Productivity Committee er blevet tildelt GFSF finansiering for anden gang og vil udforme og gennemføre en handlingsplan for bæredygtighedsforbedring for det traditionelle fiskeri af stenkrabber i Los Lagos, Chile. Dette pilotprojekt vil skabe rammerne for en bæredygtig forvaltning som de øvrige chilenske småskala fiskerier kan arbejde henimod for at opnå et bæredygtigt fiskeri og MSC certificering.

Miguel Espíndola fra ECOS Research Centre siger: “Vi håber at med udviklingen af ​​dette projekt, vil vi være i stand til at skabe et netværk af støtte til systematisk at arbejde for forbedringer af fiskeriet, så det kan anerkendes globalt som bæredygtigt. Desuden håber vi, at disse bestræbelser vil forbedre de kommercielle valg af fisk fra de små lokale og traditionelle fiskere, der er involveret."

 

Cefas - Indonesien

Indonesien er verdens er verdens største tunfiskeri nation. Cefas, Center for Miljø, Fiskeri og Akvakulturvidenskab, vil samarbejde med partnere, herunder International Pole and Line Foundation (IPNLF), for at opbygge den videnskabelige viden omkring fiskeriernes effekt og udføre bestandsvurderinger af Indonesiens småpelagiske fiskerier, der leverer agnfisk til regionens stang og line tunfiskerier.

Piera Carpi, Cefas udtaler: “Bæredygtighed, kendskab og vidensformidling vil være hovedmålene for dette projekt: En unik mulighed for at hjælpe det lokale fiskeri med at forbedre kvaliteten af ​​deres produkter, sikre en bæredygtig udnyttelse af de små pelagiske fiskebestande og hjælpe med at opbygge videnskabelige data til at udvikle en langsigtet forvaltningsplan af de marine ressourcer.

 

WWF – Indien

Selvom Indiens eksport af fisk og skaldyr er rekordhøjde, findes der kun ét MSC-certificeret fiskeri i regionen. WWF-Indien vil arbejde på at implementere fiskeriforvaltnings og handlingsplaner der sikrer bæredygtigheden af ​​både agnfiskeriet (lokkemad) og tunfiskeriet i Lakshadweep, Indien, en region, der er afhængig af fiskeri som levebrød og fødevarekilde.

Vinod Malayilethu, WWF-India siger: “ Stang og line fiskeriet af skipjack tun er en af ​​de få bæredygtige fiskemetoder i Nordvestlige Indien Ocean og er en vigtig kilde til levebrød for fiskere i Lakshadweep-øerne. Jeg er meget spændt på at modtage midlerne fra MSC, da det vil yde stor hjælp til at løse de huller, der er identificeret under MSC's forudgående vurdering, og hjælpe fiskeriet til at blive MSC-certificeret i fremtiden. "

 

REPAO - Senegal

Senegal har brugt mange år på at forbedre bæredygtigheden og forvaltningen af ​​deres blækspruttefiskeri. Netværket for fiskeripolitikker i Vestafrika (REPAO) vil i samarbejde med direktoratet for havfiskeri, bygge videre på de bæredygtige forvaltningsresultater fra småskala traditionelle og det industrielle blækspruttefiskeri i Senegal. Målet er at gennemføre den forudgående vurdering og udvikle handlingsplaner mod en fremtidig MSC certificering.

Papa Gora fra REPAO siger: “Vi følte glæde og spænding, da MSC informerede os om valget af vores ansøgning til GFSF. Det er nu præcis ti år siden vi begyndte at arbejde for certificering af vores traditionelle fiskerier! Dette er en vigtig udfordring, da vi vurderer, at ikke-bæredygtige fiskerivarer vil have en meget begrænset markedsandel i de kommende år. Certificering der ikke inkluderer produkter fra småskala traditionelle fiskerier ville true adgang til markedet for fiskerivarer fra udviklingslande, især Senegal. At vi har opnået denne finansiering til blækpruttefiskeriet i Senegal giver os nu en stor mulighed for at opnå en MSC-certificering. "

 

- SLUT  -

For mere information kontakt:

Majken Møller

Majken.moller@msc.org

53 555 008

eller

Sarah Lahert

sarah.lahert@msc.org

Office: + 44 (0) 20 7246 8920

Mobile: +44 (0) 78 1042 4948

Fakta og baggrund:

Om MSC

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation. Vores vision er, at verdenshavene myldrer med liv, og fiskebestandene bevares for denne og fremtidige generationer. Vores miljømærke og certificeringsprogram anerkender og belønner bæredygtige fiskeripraksisser og hjælper til at skabe et mere bæredygtigt marked for fisk og skaldyr.

MSC miljømærket på et fisk- og skaldyrsprodukt betyder at:

  • Det stammer fra et vildfangende fiskeri der er blevet certificeret af en uafhængig part imod MSCs forskningsbaserede standard for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri.
  • Det er fuldt sporbart til en bæredygtig kilde.

Mere end 280 fiskerier i over 35 lande er certificeret imod MSCs Standard. Disse fiskerier har en sammenlagt årlig produktion på næsten ni millioner tons, svarende til knap 12% af den årlige, globale fangst. Mere end 24.000 fiske- og skaldyrsprodukter verden over bærer MSC miljømærket.    

Handlinger tilknyttet webside