OL I Rio 2016 serverer bæredygtigt fisk og skaldyr — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Nyheder Nyhedsarkiv OL I Rio 2016 serverer bæredygtigt fisk og skaldyr
Atleter i Rio Olympic Stadium. Copyright: iStock/Pali Rao

Atleter i Rio Olympic Stadium. Copyright: iStock/Pali Rao

OL I Rio 2016 serverer bæredygtigt fisk og skaldyr

« tilbage til søgeresultater

05/08 2016

Deltagerne til de Olympiske og Paralympiske lege vil kunne nyde bæredygtigt og ansvarligt anskaffet fisk og skaldyr, takket være en ekstraordinær indsats fra Rio 2916’s Olympiske Organiseringskomite og dens partnere. 

Mere end 70 tons, svarende til mere end 350.000 portioner, fisk og skaldyr der serveres til atleter og medierne ved de Olympiske Lege vil komme fra fiskerier eller opdræt der lever til kravene fra Marine Stewardship Council (MSC) eller Aquaculture Stewardship Council (ASC). Det udgør det til dato største udvalg af bæredygtig fisk og skaldyr til de Olympiske og Paralympiske Lege.

Fisk og skaldyr med det grønne ASC eller det blå MSC mærke kan spores helt tilbage til fiskerier eller opdræt, som er uafhængigt certificeret for at leve op til de globalt anerkendte standarder for bæredygtigt fisker eller ansvarligt opdræt. Fiskerne og opdrætterne der producerer disse fisk og skaldyr går langt for at mindske deres påvirkning på miljøet, beskytte havene og sikre at vi kan spise fisk og skaldyr i fremtiden.

Julie Duffus, Sustainability Manager for Rio 2016 Organisationskomiteen for de Olympiske og Paralympiske lege udtaler: “Millioner af mennesker der deltager til dette års Lege vil have mulighed for at nyde bæredygtigtog ansvarligt fisk og skaldyr, med den viden at de støtter trivende fiskeri – og opdrætssamfund og beskytter miljøet. Ved at vælge fisk og skaldyr med MSC eller ASC mærket belønner de ansvarlige producenter verden over.”

Inkluderet på diverse menuer i den Olympiske by, Mediebyen og mediecentrene er: ASC certificeret ansvarligt opdrættet brasiliansk tilapia fra Netune og chilensk laks fra Los Fiordos, MSC certificeret vildtfanget islandsk torsk fra Visir og canadisk laks fra Albion. McDonalds Brasilien vil også servere 100% MSC certificeret argentinsk hoki i dets McFish sandwich i hele Brasilien under Legene.

For at leve op til engagementet om bæredygtigt og ansvarligt fisk og skaldyr til OL i Rio 2016, har den Olympiske komite og dens partnere måtte bringe nye forsyninger af certificeret fisk og skaldyr til Brasilien. Det har resulteret i at flere opdræt og fiskerier i hele regionen har taget skridt for at forbedre deres miljømæssige indsats for at leve op til de ledende standarder i branchen, der sættes af MSC og ASC.

Duffus udtaler: ”De Olympiske og Paralympiske Lege er unikke i deres evne til at slå bro mellem kulturelle skel, nå et bredt publikum og skabe en følelse af sammenhold og muligheder. Vi håber at dette engagement vil skabe en varende arv af bæredygtigt indkøb og fisk- og skaldyrsforbrug i Brasilien.”

Rupert Howes, Chief Executive for MSC udtaler: “Mængden af bæredygtigt fisk og skaldyr ved dette års Olympiske og Paralympiske Lege viser hvad der er muligt når leverandører, cateringfirmaer og offentligheden arbejder sammen for at støtte bæredygtige valg for folket og planeten. MSC certificerede fiskerier fanger på nuværende tidspunkt omkring en tiendedel af al vildfanget fisk og skaldyr. Vi håber på at se denne andel vokse i takt med at anerkendelsen af vigtigheden af bæredygtig fisk og skaldyr øges.”

Chris Ninnes, Chief Executive for ASC udtaler: ”Med dette banebrydende engagement fra Legene kan lokale leverandører og cateringfirmaer vise det bedste fra det brasilianske køkken til et globalt publikum og skabe varende forandringer ved at understrege vigtigheden af at træffe de rigtige valg når man køber fisk og skaldyr. Med mere end 1 million ton ASC certificerede produkter på markedet kan offentligheden deltage i anstrengelsen for at sikre, at der er fisk til fremtidige generationer, ved at købe fra producenter der deler deres mål, for at beskytte vitale økosystemer og tage sig af dem der arbejder på dambrugene og lever i de omkringliggende samfund.

Handlinger tilknyttet webside