Det blå MSC mærke — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Om os Det blå MSC mærke

Det blå MSC mærke

Du kan stole på at fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke, er blevet fanget bæredygtigt af et certificeret bæredygtigt fiskeri.

Ved at vælge fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke hjælper du med at sikre, at der også er fisk i fremtiden.

Kun fisk og skaldyr fra fiskerier der lever op til vores strenge standard for bæredygtighed kan sælges med det blå MSC-mærke. Disse fiskerier sikrer at fisk fanges i mængder, der tillader fiskebestanden og de økosystemer de er afhængige af, forbliver sunde og produktive for fremtiden.

Hvad er bæredygtigt fiskeri? >

I takt med at flere forbrugere, restauranter og supermarkeder vælger MSC certificeret fisk og skaldyr, opfordrer det andre fiskerier til at leve op til standarden.

Læs mere om hvordan vi skaber forandring >

MSC mærket fisk behandles med omtanke

Langs forsyningskæden fra hav til bordadskilles MSC certificeret fisk og skaldyr fra ikke-certificeret fisk og skaldyr. Det bliver mærket tydeligt og kan spores tilbage til en certificeret bæredygtig kilde.

Du kan stole på at fisken i pakken også er den der står på etiketten

DNA test viser at MSC mærkede produkter er korrekt beskrevet på etiketten, så du kan stole på at fisken virkelig er den som pakken eller menuen siger.

Hvor kan man købe MSC mærket fisk og skaldyr?

Der findes over 20.000 MSC mærkede produkter i supermarkeder og butikker i omkring 100 lande verden over. Derudover har flere og flere restauranter og kantiner MSC på deres menuer. Sprøg efter MSC.

Find fisk og skaldyr med det blå MSC mærke >

Læs mere om sporbarhed >

 

Handlinger tilknyttet webside