Sporbarhed fra hav til bord — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Om os Sporbarhed fra hav til bord

Sporbarhed fra hav til bord

Svindel med fisk og skaldyr, salg af produkter med misledende etiketter, beskrivelse eller løfter, er et bredt anerkendt problem.

Forbrugerne er i stigende grad bekymrede om hvor deres fisk og skaldyr stammer fra, hvordan det er behandlet undervejs og om det er fanget bæredygtigt og ansvarligt.

Læs mere om MSCs sporbarhed ->

Stol på det blå MSC mærke

Det blå MSC mærke kan kun findes på fisk- og skaldyrsprodukter der kan spores tilbage til MSC certificerede fiskerier.

Behandlet med omtanke

Virksomheder i forsyningskæden skal identificere og adskille MSC certificerede produkter for at kunne certificeres mod vores Sporbarhedsstandard. Alle virksomheder, i hvert led af forsyningskæden, auditeres af et uafhængigt certificeringsorgan.

 

MSC overvåger jævnligt forsyningskæden og auditørernes anvendelse af Standarten for at sikre at kravene bliver opfyldt korrekt.

Vi udfører også en række overvågningsaktiviteter for at sikre systemets robusthed.

Disse inkluderer:

DNA test

En af måderne vi kan sikre os at vores sporbarhedssystem virker er gennem uafhængige DNA test. Testene bliver udført på hundredevis af vilkårligt udvalgte prøver fra MSC certificerede produkter og har vist at fejlmærkning er ekstremt sjældent. I de seneste 6 år har under 1% af prøverne vist sig at være fejlmærket.

Læs mere om vores DNA test og de nyeste resultater >
Blog post - Fishy business: tackling seafood fraud >

Tilbagesporinger

Disse undersøger om papirarbejdet er i orden i hvert led i forsyningskæden fra det punkt hvor produktet bliver solgt, tilbage til den bæredygtige kilde. Tilbagesporinger udføres regelmæssigt, med fokus på markeder hvor der kan være større risiko for fejlmærkning.

Uanmeldte og kortvarsels auditeringer

En del af de auditeringer der udføres af certificeringsorganerne er uanmeldte. Disse uanmeldte auditeringer kan vælges vilkårligt eller ud fra risikovurderinger. Derudover udfører certificeringsorganer nu auditeringer med kort varsel hos nogle forbrugerettede virksomheder.

 

Handlinger tilknyttet webside