Hva vi gjør — Marine Stewardship Council
Personlige verktøy
Logg inn
Du er her: Forside Om oss Hva vi gjør

Hva vi gjør

MSC er en global organisasjon som jobber med fiskerier, sjømatselskaper, forskere, miljøverngrupper og det offentlig for å fremme den mest miljøvennlige sjømaten.

Vår visjon er verdenshav som yrer av liv, og en tilgang på sjømat som er sikret for denne og fremtidige generasjoner.

MSCs program for bærekraftig fiske og sporbarhet retter seg mot å øke tilgjengeligheten av sertifisert bærekraftig sjømat, og vårt blå miljømerke gjør det lett for alle å engasjere seg.


Hva vi gjør - Faste standarderFaste standarder

MSC har utviklet standarder for bærekraftig fiske og sporing av sjømat. Begge standardene er basert på at vurderinger gjennomføres av uavhengige tredjeparter som er akkrediterte sertifiseringsorganer. De er i samsvar med de tøffeste kriteriene for mønsterpraksis i verden, og bidrar til å endre det globale sjømatmarkedet.

Les mer om MSCs standarder >


Hva vi gjør - informasjon til fiskerieneInformasjon til fiskeriene

Vi tilbyr fiskerier over hele verden en måte å bli anerkjent og belønnet for god forvaltning på. Ved å samarbeide med bærekraftige fiskerier om å skape et marked for bærekraftig sjømat, oppmuntrer dette andre fiskerier til å endre sine praksiser.

Les mer om MSC-sertifiserte bærekraftige fiskerier (på engelsk) >

 

Hva vi gjør - Informasjon til næringslivetInformasjon til næringslivet

MSC har slått seg sammen med noen av verdens ledende forhandlere, varemerker og sjømatvirksomheter for å hjelpe dem med å møte forventninger fra kundene og øke sitt tilbud av bærekraftig sjømat. Mange har plassert MSC i sentrum av sine retningslinjer for bærekraftig sjømat.

Les mer om Chain of Custody-sertifisering >

 

Hva vi gjør - Øke kundenes bevissthetØke kundenes bevissthet

Det blå miljømerket fra MSC gir alle en enkel måte å gjøre det beste miljøvalget på, når de handler eller spiser ute.  Våre kommunikasjons- og markedsføringsaktiviteter øker bevisstheten rundt miljømerket vårt.


Les mer om hvor man kan kjøpe MSC-merket sjømat >


Hva vi gjør - Samarbeid med utviklingslandSamarbeid med utviklingsland

Halvparten av verdens sjømat kommer fra utviklingsland, og for millioner av mennesker er fisk en sentral næringskilde. MSC oppmuntrer fiskerier i utviklingsland til å ta del i programmet vårt, og nyte fordelene som kan følge av sertifisering og miljømerking.

Les mer om MSC-programmet for fiskerier i utviklingsland (på engelsk) >

Side-alternativer