MSCs miljøstandard for bærekraftig fiske — Marine Stewardship Council
Personlige verktøy
Logg inn
Du er her: Forside Om oss MSCs standarder MSCs miljøstandard for bærekraftig fiske

MSCs miljøstandard for bærekraftig fiske

MSCs miljøstandard for bærekraftig fiske er etablert for å vurdere om et fiskeri er bærekraftig. Standarden er utviklet i samarbeid med fiskeindustrien, forskere og miljøvernorganisasjoner. Kun sjømat fra et MSC-sertifisert fiskeri kan bære det blå miljømerket fra MSC.

Sertifisering mot MSCs fiskeristandard er frivillig. Sertifiseringen er åpen for alle fiskerier som driver med villfangst av organismer som lever i hav eller ferskvann.

Hva vurderes?

Hvert fiskeri må oppfylle tre hovedprinsipper:

MSCs miljøstandard for bærekraftig fiske

For å fastslå om hvert prinsipp er oppfylt består MSCs fiskeristandard av 28 ytelsesindikatorer. Uavhengige organer for samsvarsvurdering bruker disse indikatorene for å bedømme fiskeriet. 

Les mer om MSCs miljøstandard for bærekraftig fiske (på engelsk) >

Hvordan vurderes fiskerier mot MSC-standarden?

For å bli sertifisert utnevner fiskerikundene en godkjent sertifisør som skal vurdere virksomheten deres mot MSC-standarden.

Prosessen omfatter en forhåndsvurdering av fiskeriet, full evaluering og videre årlig overvåking for å vurdere samsvar med MSCs sertifiseringskrav.

Les mer om hvordan du kan bli sertifisert >

MSCs sertifiseringskrav

Mens vurderingen pågår, benytter sertifisøren MSCs sertifiseringskrav. Kravene beskriver prosessen og metoden for å sertifisere fiskerier. 

Les mer om sertifiseringskrav (på engelsk) >

MSC-dokumenter

Les och last ned MSCs miljøstandard for bærekraftig fiske og andre viktige dokumenter på vår internasjonale hjemmeside (på engelsk) >

Kontakt oss

For mer informasjon kan du sende en e-post til standards@msc.org. For øyeblikket kan vi bare besvare spørsmål på engelsk.

Side-alternativer