MSC-standaarden — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Over ons Wat doet MSC MSC-standaard en certificeringsvoorwaarden

MSC-standaarden

Als u het blauwe MSC-keurmerk op vis-, schaal- en schelpdierproducten ziet, kunt u erop vertrouwen dat het product afkomstig is van een gecertificeerde duurzame visserij.

Onze standaarden zijn tot stand gekomen in overleg met de visserij, wetenschappers, natuurorganisaties, experts en belanghebbenden. In deze standaarden staan de eisen vermeld waaraan visserijen moeten voldoen om als duurzaam te worden gecertificeerd en bedrijven om gecertificeerde vis-, schaal- en schelpdierproducten te mogen verhandelen.

Visserijen en bedrijven die vis-, schaal- en schelpdierproducten verhandelen kunnen zich op vrijwillige basis laten certificeren ten opzichte van de relevante standaarden. Deze standaarden voldoen aan de internationale best practice op het gebied van richtlijnen voor certificering en keurmerken. (U wordt doorgestuurd naar de Engelse website)


msc standaardDe MSC-visserijstandaard

De visserijstandaard is de maatstaf voor de duurzaamheid van wildvangstvisserijen. Deze standaard is geschikt voor alle visserijen, inclusief visserijen uit ontwikkelingslanden.  

 


MSC gecertificeerde productenDe MSC-traceerbaarheidsstandaard

De traceerbaarheidsstandaard staat ervoor garant dat het MSC-keurmerk alleen te vinden is op vis-, schaal- en schelpdierproducten afkomstig van een MSC gecertificeerde duurzame visserij.

 


derde partij certificeringCertificering door derden

Om te garanderen dat de certificering geloofwaardig en robuust is, wordt de beoordeling ten opzichte van onze standaarden uitgevoerd door onafhankelijke beoordelingsinstanties.

 


MSC board 2009Herziening van MSC-standaarden

Om te garanderen dat ons programma geschikt blijft voor het beoogde doel, worden de standaarden en de certificeringseisen periodiek herzien.

 

 

 

Document acties