Wat is MSC — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Over ons Wat is MSC

Wat is MSC

Door samen te werken met visserijen,wetenschappers en producenten  kunnen we de gezondheid van de oceanen waarborgen. Kom meer te weten over de Marine Stewardship Council en wat het keurmerk doet. Bekijk hieronder een kort filmpje over wat MSC is en waarom certificering van duurzame visserijen zo belangrijk is. 

Visie

Onze visie is een wereld met oceanen vol met leven, zodat de visbestanden voor deze en komende generaties gewaarborgd worden.

Missie

Onze missie is om door middel van ons keurmerk en het certificeringsprogramma voor visserijen bij te dragen aan gezonde oceanen. We willen dit bereiken door duurzame vispraktijken te herkennen en te belonen, door de keuze van consumenten te beïnvloeden wanneer zij vis kopen. Samen met onze partners werken we aan verandering van de vismarkt naar een markt gebaseerd op duurzaamheid.

Focus

We zullen:

  • Samenwerken met vissers, supermarkten, viswinkels, verwerkers, consumenten en nog vele anderen om verandering aan te sturen.
  • Nooit een compromis sluiten op de standaard die we hebben gezet. Of op onze onafhankelijkheid.
  • Doorgaan met onze rol als wereldleider in de certificering van wildgevangen vis, door gebruik van het meest vertrouwde, herkende en geloofwaardige keurmerk voor duurzaam gevangen vis.


Document acties