MSC financiering — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Over ons Wat is MSC Financiering

MSC financiering

Als een geregistreerde liefdadigheidsorganisatie zijn we afhankelijk van veel verschillende inkomstenbronnen om ons belangrijke werk te kunnen doen. We zijn de vele organisaties en individuen die dit mogelijk maken ontzettend dankbaar.

Beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij

NPL Logo 2013

 

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,7 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen.

Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 95 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,7 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen.

In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. Sinds 2011 ontvangt de Marine Stewardship Council een bijdrage van de Postcode Loterij. Wilt u meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en haar goede doelen? kijk dan op www.postcodeloterij.nl. 

FacebookTwitter

Facebook: /postcodeloterij
Twitter:
@PostcodeLoterij

Goed Geld Gala 2016


Rupert Howes neemt de cheque in ontvangst van Daan Peters, hoofd Marketing van de Nationale Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala van 2016. (fotocredits Roy Beusker)


Waar het geld vandaan komt:

Van 1 april 2014 tot 31 maart 2015 was ons totaal inkomen  £14,0 miljoen. Ons inkomen is als volgt verdeeld: 

Where the money comes from

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Wat er met het geld gebeurt:

Van 1 april 2014 tot 31 maart  2015 waren onze totale uitgaven uitgaven £13,2 miljoen. Onze uitgaven zijn als volgt verdeeld:

Where the money goes to 

Help ons met het realiseren van een duurzame vismarkt, goed beheerde visserijen te steunen en de mariene wereld te behouden. Steun MSC. 

Reservesbeleid

De MSC is een geregistreerde liefdadigheidsorganisatie en haar bestuur ziet het als goed beleid om reserves in te bouwen als bescherming in toekomstig moeilijke tijden. Het inkomen dat gegenereerd wordt door logolicentie loopt uiteen binnen de vele gecertificeerde visserijen. Men kan op elk moment de MSC certificering kwijtraken of laten intrekken. Dit heeft zijn weerslag op het inkomen en kan leiden tot een aanslag op de reserves. Een reserve die dekking geeft van 9 maanden, wordt als nodig beschouwd gegeven MSC's gebrek aan lidmaatschap en onzekerheid van haar diverse inkomstenstromen. De MSC sloot haar laatste financiële jaar af met een onbeperkte net current asset reserve van ongeveer 10 maanden waard van het 2013/2014 gecommitteerde uitgavenbudget.

Liefdadigheidsstatus

De MSC is als liefdadigheidsorganisatie geregistreerd. In het Engels heet dit een non-profit organisatie. De registraties zijn als volgt:

Document acties