Nu kan de allra minsta få MSC-märkt fisk — Marine Stewardship Council
Personliga verktyg
Logga in
Du är här: Hem Press Nyhetsarkiv Nu kan de allra minsta få MSC-märkt fisk

Nu kan de allra minsta få MSC-märkt fisk

2017-11-07

Allt fler föräldrar ställer höga krav på vad de ger sina barn för mat. Nu blir det enklare för småbarnsföräldrar att välja hållbart fångad fisk till sina små. Sveriges första barnmat med MSC-märkt fisk har i dagarna dykt upp i butikernas barnmatshyllor.

– Vi är glada att HiPP nu gjort det möjligt för småbarnsföräldrar att välja hållbar och spårbar fisk.  På så vis ger de både haven och sina barn en mer hoppfull framtid, säger Minna Epps, chef för MSC i Skandinavien och Östersjöregionen.

Hittills har bara ett fåtal länder MSC-certifierad barnmat i butikerna. Sverige blir nu först i Skandinavien med att kunna erbjuda MSC-märkt fisk i barnmat, då HiPP har tagit fram MSC-märkta fiskrätter, den ena med lax och den andra med den mycket torsklika fisken Alaska pollok.

– Vi tar ansvar och ställer mycket höga krav på att alla råvaror som ingår i vår barnmat. Vi har under en tid letat efter fisk som lever upp till våra krav både vad gäller kvalité och att fisken kommer från ett hållbart fiske, säger Monica Wadell, Affärsområdeschef för HiPP barnmat i Norden.

I Sverige är kännedomen om MSC:s miljömärke mycket hög – över hälften av konsumenterna känner till miljömärket.  Idag finns det en stor efterfrågan på hållbar fisk och konsumenternas efterfrågan växer ständigt.

– Det var en av anledningarna till att vi bestämde oss för att lansera MSC-märkt barnmat. Men självklart också för att det är viktigt för barnet att äta fisk, som ju innehåller många näringsämnen. Nu kan föräldrarna servera en god fiskrätt och samtidigt bidra till att det finns fisk i våra hav för framtida generationer, säger Monica Wadell.

MSC-märket visar för konsumenten att fisken kommer från ett välskött fiske och fångats med minimal inverkan på marina ekosystem. Idag finns över 1500 MSC-märkta produkter på den svenska marknaden.

För mer information, kontakta:

Linda Sörnäs, kommunikationschef, MSC i Skandinavien och Östersjöregionen. Telefon: 0738-022503, Linda.sornas@msc.org

Monica Wadell, Business Unit Manager HiPP. Telefon: 0730-221 416, monica.wadell@arvidnordquist.se

Dokumentåtgärder