Ny femårsplan utlovar nya samarbeten och marknader för MSC — Marine Stewardship Council
Personliga verktyg
Logga in
Du är här: Hem Press Nyhetsarkiv Ny femårsplan utlovar nya samarbeten och marknader för MSC

Ny femårsplan utlovar nya samarbeten och marknader för MSC

« tillbaka till sökresultat

2012-05-11

Marine Stewardship Council (MSC), vars vision är att förbättra tillståndet av världshaven genom att främja marknader för hållbara fisk- och skaldjursprodukter, släppte i veckan sin nya strategiska plan för de kommande fem åren. Planen kartlägger hur MSC kommer att rikta sina insatser för att upprätthålla sin position som världens mest trovärdiga certifieringsprogram, samtidigt som organisationen kan fortsätta att utöka utbudet på och efterfrågan av hållbara fisk- och skaldjursprodukter över hela världen.

Expansion i nya regioner

MSC:s nya strategiska plan är inriktad på att bibehålla och öka värdet av MSC-programmet för engagerade certiferade fisken och företag som främst finns i Europa, Nordamerika och Australien/Nya Zeeland. Planen sätter även tydliga mål för hur MSC skall utveckla sin verksamhet över hela världen, för att göra MSC-programmet både tillgängligt och eftersträvansvärt även utanför de nuvarande huvudregionerna.

Ett växande engagemang och ökad efterfrågan

"Den nya affärsplanen kommer vid ett spännande och viktigt vägskäl för MSC", säger Rupert Howes, MSC:s VD."Det finns ett växande engagemang för hållbara fisk- och skaldjursprodukter och efterfrågan på marknaden har under de senaste åren ökat kraftigt. Med detta följer naturligtvis även ett behov av trovärdiga certifierings- och kvalitetssäkringsprogram. Den nya planen fokuserar våra ansträngningar gentemot ett säkerställande av MSC:s fortsatta trovärdighet och för att bli ännu mer användarvänlig för alla partners. Samtidigt som MSC vill att det skall leda till en ökad tillgång på cerifierade fisk- och skaldjursprodukter och att leverera vår målsättning att bidra till hälsosammare hav.”

Fyra huvudprioriteringar

Den nya planen bygger på fyra strategiska huvudprioriteringer, som kommer att driva de specifika arbetsplanerna fram tills 2017:

-    Säkerställa MSC-programmets trovärdighet och effektivitet;
-    Bearbeta och utöka marknaden för hållbara fisk- och skaldjur;
-    Öka utbudet av hållbara fisk- och skaldjur samt;
-    Forma och stödja ett global företagsamhet.

Ytterligare detaljer om de specifika initiativen som stödjer var och en av dessa prioriteringar kan läsas i den publicerade sammanfattningen av den planen.

För mer information kontakta:

Dokumentåtgärder