MSC klar for Nor-Fishing — Marine Stewardship Council
Personlige verktøy
Logg inn
Du er her: Forside Presse Nyheter MSC klar for Nor-Fishing
MSC deltar på Nor-Fishing i Hall C

MSC deltar på Nor-Fishing i Hall C

MSC klar for Nor-Fishing

10.08.2012

Marine Stewardship Council (MSC) deltar på Nor-Fishing, den internasjonale fiskerimessen i Trondheim neste uke. Representanter fra verdens fiskeriselskaper, leverandører, produsenter og detaljister vil være til stede på denne utstillingen, som finner sted hvert annet år, for å vise sine produkter og tjenester, samt utforske nye markedsmuligheter.

MSCs forventninger

MSCs varadirektør for Europa, Camiel Derichs, og kommunikasjonsleder for Nord-Europa, Mariska Schuddebeurs, representerer MSC i Hall C, på en iøynefallende blå MSC-stand. Camiel Derichs sier: “MSC hadde utstilling på Nor-Fishing første gangen i 2006. På det tidspunktet hadde interessen for uavhengig verifisering av bærekraftig sjømat og interessen for MSC-sertifisering så vidt begynt å utvikle seg.  Ikke ett norsk fiskeri hadde oppnådd MSC-sertifisering. Kontrasten i dag er bemerkelsesverdig. Alle viktige kommersielle arter i norske fiskerier er nå MSC-sertifisert: torsk, hyse, sei, sild, reker, krill og makrell (opphørt) og representerer 75 % av den eksporterte verdien av villfanget sjømat fra Norge. Mer enn 140 sjømatforedlere og eksportører i Norge er MSC Chain of Custody-sertifisert. MSC-sertifiseringen av norsk sjømat har bekreftet Norges utmerkede bærekraftige referanser og har vært en fordel i markedene ved å hjelpe sjømatforedlere og eksportører med å tilfredsstille kundekrav. 

MSC-sertifisering i Norge har også stimulert vekselvirkningen mellom den norske sjømatindustrien, vitenskapelige eksperter og styrende myndigheter, som har resultert i økt forskning av virkningen på bunndyrsamfunnene, utvikling av en gjenoppbyggingssplan for kysttorsk og utvikling av en kontrollregel for høsting av reker.

Med den brede deltagelsen og norske fiskeriindustriers raske oppfatning av MSC, regner vi med at det blir en travel utstilling. Vi ønsker alle velkommen på standen vår!”

MSC og Norge

I 2006 var det seifiskeriene i Norge som først ba om MSC-sertifisering.  Fra da av har antallet sertifiserte fiskerier i Norge økt, og det er nå 9 fiskerier i MSC-programmet. Den mest nylige sertifiseringen relatert til det nordøstarktiske kaldtvannsrekefisket, fikk sertifisering i mars i år.  For øyeblikket er det mer enn 15000 MSC-merkede produkter som er tilgjengelige rundt om i verden og 1800 av disse er produsert i Norge.  140 av disse produktene er tilgjengelige i det norske detaljistmarkedet.

Om Nor-Fishing

Utstillingen Nor-Fishing har vist frem norsk fiskeriteknologi til verden siden 1960. Utstillingen er først og fremst en profesjonell messe som fokuserer på teknologi og utstyr, men er også en meget viktig møteplass for folk i fiskeriindustrien, fra mindre fiskere som driver kystfiske til finansdirektører, senior statsansatte og ministre. Nor-Fishing er åpen 14. – 17. august 2012 i Trondheim.

Ytterligere informasjon

For medieforespørsler, kontakt

Nøkkelfakta om MSC

Side-alternativer