Norske reker feirer MSC-sertifisering i Brussel — Marine Stewardship Council
Personlige verktøy
Logg inn
Du er her: Forside Presse Nyheter Norske reker feirer MSC-sertifisering i Brussel
Rupert Howes (MSC) , Ove Johansen (NSC)

Rupert Howes (MSC) , Ove Johansen (NSC)

Norske reker feirer MSC-sertifisering i Brussel

24.04.2012

ESE, Brussel: Marine Stewardship Council (MSC) og Norges sjømatråd feiret i dag MSCs sertifisering av rekefiskeriet i nord. På standen til MSC overleverte sertifiseringsbyrået Det Norske Veritas (DNV) sertifikatet til Sjømatrådets Markedsanalytiker Ove Johansen og norske sjømatbedrifter. 

Om fiskeriet

Det norske rekefisket pågår hele året langs norskekysten, opp mot Svalbard, og i Barentshavet hvor både kystfartøy og store havgående fartøy fanger rundt 20 000 tonn årlig. Bestanden deles med andre land, men den norske flåten, som består av 89 fartøy, fanger rundt 90 % av den totale årlige fangsten. Europa er hovedmarkedet for fiskeriet, og både ferske og frosne reker selges i Sverige, Storbritannia, Danmark, Finland, Italia og Frankrike.

Det norske rekefiskeriet fullførte vurderingen mot MSC-standarden for bærekraftig fiske like før ESE. Sertifiseringsbyrået DNV konkluderte med at bestanden av kaldtvannsreker i Barentshavet er i god forfatning, utnyttelsesgraden er moderat til lav, og virkningene av dette fisket på andre arter og økosystemet i Barentshavet er begrenset. Fiskeriet fikk tre vilkår for sertifiseringen, hvorav ett ber om en tilpasning av fangstregelen for reker fra Barentshavet.

"Norsk fiskeriforvaltning i verdensklasse"

Camiel Derichs, MSCs assisterende direktør for Europa, som holdt pressemøtet sa: "Norsk fiskeriforvaltning er i verdensklasse, og dette er bevist gjennom MSC-sertifiseringen av mange av de viktige kommersielle fiskeriene. Mer enn 75 prosent av eksportverdien av norsk villfanget sjømat er nå MSC-sertifisert. Jeg gratulerer disse fiskeriene med et utmerket resultat og ser frem til å jobbe med våre partnere i Norge i årene som kommer for å tilføre verdi til bærekraftig sjømat."

Side-alternativer