MSC:n toiminta — Marine Stewardship Council
Omat työkalut
Kirjaudu
Sijainti: Pääsivu Tietoa meistä MSC:n toiminta

MSC:n toiminta

MSC tekee määrätietoista yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa pyrkimyksenään muuttaa maailman kala- ja äyriäismarkkinat kestävälle pohjalle sekä edistää kestävän kalastuksen käytäntöjä.

MSC:llä on käytössään uskottavat kestävän kalastuksen ja merenelävien jäljitettävyyden standardit, joilla se pyrkii lisäämään sertifioitujen ja vastuullisesti pyydettyjen kala- ja äyriäistuotteiden saatavuutta. Sinisen ja helposti tunnistettavan ympäristömerkin ansiosta kaikkien on helppo osallistua MSC-ohjelman tukemiseen.


MSC:n standardit

MSC asettaa standardit kestävälle kalastukselle sekä kalan ja äyriäisten alkuperän jäljitettävyydelle.

Lue lisää MSC-standardeistaYhteistyö kalastusyritysten kanssa

MSC tarjoaa maailman kalastusyrityksille mahdollisuuden tulla tunnustetuiksi ja palkituiksi kestävistä kalastuskäytännöistä. Työskentelemällä yhteistyössä vastuullista kalastustoimintaa harjoittavien kalastusyritysten kanssa MSC pyrkii edistämään kestävien globaalien kala- ja äyriäismarkkinoiden syntymistä.

Tutustu MSC-sertifioituihin kalastusyrityksiin

Gerlinde
Kaupallinen yhteistyö

MSC on yhdistänyt voimansa useiden maailman johtavien kauppaketjujen, tuotemerkkien sekä kala- ja äyriäistuotteita myyvien yritysten kanssa, joista useat ovat sijoittaneet MSC-ohjelman yritysvastuullisuuden ja kestävien toimintaperiaatteiden keskiöön.

Etsi MSC-merkittyjä kala-ja äyriäistuotteita


Kuluttajatietoisuuden edistäminen

MSC:n sinisen ympäristömerkin avulla kuluttajat voivat helposti tunnistaa MSC-sertifioidun ja vastuullisesti pyydetyn kalatuotteen. Viestinnän ja markkinoinnin keinoin pyrimme tekemään ympäristömerkkiämme tunnetuksi. Kokeile herkullisia MSC-kala- ja äyriäisreseptejä tai käytä hakukonettamme löytääksesi MSC-merkittyjä tuotteita.

Donate
Ympäristökasvatus

Fish & Kids-hankkeen avulla MSC tarjoaa kouluille ja oppilaitoksille merten suojeluun liittyviä opetusmateriaaleja sekä tekee yhteistyötä kouluruokaloiden kanssa edistääkseen kestävästi pyydetyn kalan tarjontaa.

Vieraile Fish & Kids-sivuillamme (EN)

Ben Tre fishermen
Yhteistyö kehittyvien maiden kanssa

Puolet maailman merenelävistä on peräisin kehittyvistä maista ja kala on miljoonille ihmisille elintärkeä ravinnonlähde. Kannustamme kehittyvien maiden kalastajia osallistumaan MSC-ohjelmaan ja pääsemään osallisiksi MSC-sertfioinnin ja ympäristömerkinnän tuomista hyödyistä.

Lisätietoa MSC:n kehittyvien maiden kalastusohjelmasta (EN)

Tehdyt toimenpiteet