Sininen MSC-ympäristömerkki varmistaa jäljitettävyyden — Marine Stewardship Council
Omat työkalut
Kirjaudu
Sijainti: Pääsivu Tietoa meistä Sininen MSC-ympäristömerkki varmistaa jäljitettävyyden

Sininen MSC-ympäristömerkki varmistaa jäljitettävyyden

VALITSE MSC

Valitsemalla MSC-merkityn tuotteen autat turvaamaan kalakantojen hyvinvoinnin nyt ja tulevaisuudessa

Kaikki MSC-ympäristömerkityt kalat ja äyriäiset ovat peräisin kalastusyrityksistä, jotka on sertifioitu yksilöllisesti MSC:n kestävän kalastuksen standardia vasten. Nämä kalastusyritykset varmistavat, että pyynnin kohteena oleva kalakannan tila säilyy kestävällä tasolla ja kalastuksen ympäristövaikutukset on minimoitu pitäen vesistöjen ekosysteemit hyvinvoivina.

Mitä on kestävä kalastus (EN)?

Kun kuluttajat, ravintolat ja kauppaketjut valitsevat yhä useammin MSC-sertifioituja tuotteita, tämä kannustaa myös muita kalastusyrityksiä kestävään toimintaan ja sertifiointiin.

Lue lisää miten voit auttaa muutoksen edistämisessä (EN)

MSC-sertifioitu kala on jäljitettävissä

MSC-sertifioitu kala on jäljitettävissä läpi toimitusketjun aina kalastuslaivastosta kuluttajan lautaselle ja se täytyy pitää erillään sertifioimattomasta kalasta. MSC-sertifioidut tuotteet on merkitty selkeästi ja jäljitettävissä kestävään lähteeseen.

 


Voit luottaa pakkausmerkintöihin

DNA-testit osoittavat MSC-tuotteiden olevan oikein merkittyjä, joten voit luottaa kalan olevan sitä, mitä pakkauksessa tai ruokalistassa sanotaan.

Mistä voit ostaa MSC-sertifioituja tuotteita?

Maailmanlaajuisesti MSC-sertifioituja tuotteita on jo yli 20 000 noin 100 eri maassa. Lisäksi yhä useammat ravintolat ja ruokapalveluyritykset tarjoavat MSC-sertifioituja vaihtoehtoja.

Etsi MSC-merkittyjä tuotteita

Lue lisää jäljitettävyydestä (EN)

Tehdyt toimenpiteet