MSC julkisti uuden säännöksen kalastuksen sertifiointiin — Marine Stewardship Council
Omat työkalut
Kirjaudu
Sijainti: Pääsivu Uutiset Tuoreimmat uutiset MSC julkisti uuden säännöksen kalastuksen sertifiointiin

MSC julkisti uuden säännöksen kalastuksen sertifiointiin

25.01.2018

MSC on julkistanut uuden kriteerin kestävän kalastuksen sertifiointivaatimuksiin, jolla pyritään vahvistamaan entisestään kaupallisen kalastuksen vastuullisuutta. Uusi kriteeri velvoittaa, että kaikki yhden kalastusmatkan aikana tapahtuva kalastustoiminta, joka kohdistuu samaan kala- tai äyriäiskantaan, tulee täyttää MSC:n kalastusstandardin vaatimukset.

Uusi säännös toteutettiin MSC:n hallituksen toimesta laajan sidosryhmäkuulemisen, tieteellisen analyysin sekä teknisen neuvoa-antavan komitean kuulemisen jälkeen. Sidosryhmät koostuivat noin 50 eri kansalaisjärjestöstä, kalastusorganisaatiosta ja kaupan toimijasta. MSC:n tekninen neuvoa-antava komitea koostuu 15 meri- ja kalabiologian sekä kalastusteollisuuden asiantuntijasta.

"Toteutamme huolellisia, objektiivisia ja avoimia prosesseja uusien sääntöjen kehittämiseksi. Riippumaton tarkastelu ja sidosryhmien aktiivinen osallistuminen ovat keskeisiä osa-alueita MSC:n työssä. MSC on sitoutunut kalastusstandardin jatkuvaan kehittämiseen, jotta se vastaa alan parhaita käytäntöjä tieteen ja kalastushallinnon näkökulmasta. Lanseeraamme uudet säännökset säilyttääksemme MSC:n maailman johtavana kalastuksen sertifiointiohjelmana", sanoo MSC:n Skandinavian ja Itämeren alueen ohjelmajohtaja Minna Epps.

MSC toimeenpani uudistuksen, koska nykyiset säännökset ovat sallineet kalastusalusten käyttää esimerkiksi sertifioitua ja sertifioimatonta pyyntitapaa saman kalastusmatkan aikana jos saalis on pystytty luotettavasti erottelemaan. Kyseinen toiminta ei ole enää sallittua uusien kriteerien tulessa voimaan.

Uudet säännökset astuvat voimaan elokuussa 2018. Kaikkien MSC-sertifioitujen kalastusyritysten tulee ottaa huomioon, kuinka uudet kriteerit tulevat vaikuttamaan niiden toimintaan ja aloittaa mahdolliset toimenpiteet, joilla voidaan reagoida uusiin sääntömuutoksiin.

Lue lisää englanninkielisestä tiedotteesta.

Lisätietoja: 

Janne Posti, Fisheries & Supply Chain Manager Finland, janne.posti@msc.org, +358 44 980 5916

Tehdyt toimenpiteet