Uw mening telt — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Visserijen Inspraak bij beoordeling

Uw mening telt

  • Wordt u beinvloed of zult u worden beinvloed door een certificeringsbeslissing voor een specifieke visserij?
  • Hebt u een belang in de visserij waarvoor certificering wordt overwogen en/of in andere natuurlijke hulpbronnen die mogelijk getroffen worden door de visserij waarvoor certificering wordt overwogen?
  • Hebt u relevante informatie voor de beoordeling van de visserij voor MSC certificering?
  • Wil u reageren op de prestaties van een gecertificeerde?


Als u op één van de bovenstaande vragen "ja" hebt geantwoord, kunt u zichzelf als een belanghebbende in die visserij beschouwen. U moet dan uw mening kunnen geven en betrokken worden bij het MSC beoordelingsproces.

Denk eraan dat de MSC beschikbaar is om u door het proces te begeleiden. Als u meer informatie over een beoordelingsstap nodig hebt, kunt u contact opnemen met de MSC.

Waarom zou ik meedoen?


Als stakeholder bent u een essentiële bron van informatie dat nodig is om een beoordeling te geven. Bent u een wetenschapper, een visserij- manager, een vertegenwoordiger van de regering, een lid van de gemeenschap, een natuurbeschermer of heeft u een andere functie dat een belang kan hebben in de uitkomst voor een beoordeling. Dan kunt u een steentje bijdragen aan een grondige evaluatie, uw inbreng helpt om te verzekeren dat:

  • De onderwerpen belangrijk voor u of uw organisatie in aanmerking worden genomen bij de beoordeling.
  • De beoordeling van de visserij goed geïnformeerd en uitgebreid word uitgevoerd.
  • Het resultaat van de beoordeling in overeenstemming is met de strenge MSC Fisheries Standard.
  • Zowel de visserijen als het algemene MSC certificeringsprogramma worden versterkt met de gegeven informatie.

Certificeerders zijn verplicht om inbreng van belanghebbenden te overwegen

Voor een geloofwaardig en degelijk certificeringsresultaat is de inbreng van belanghebbenden tijdens de beoordelingen van cruciaal belang. Om die reden zijn certificeringsbureaus verplicht om alle ontvangen opmerkingen zorgvuldig te overwegen. Als zij ervoor kiezen om de opmerkingen niet mee te nemen, dienen zij hun beweegredenen te documenteren. Dit waarborgt dat uw inbreng op transparante manier wordt meegenomen en door het beoordelingsteam zorgvuldig wordt overwogen.

Een gids voor belanghebbenden

Meer uitgebreide informatie is ook in het Engels beschikbaar in een te downloaden brochure - Download 'A Stakeholders Guide to the MSC' PDF, 1837kb. (Engels)

Document acties