Hvad gør MSC? — Marine Stewardship Council
Mine værktøjer
Log ind
Du er her: Forside Om os Hvad gør MSC?

Hvad gør MSC?

Marine Stewardship Council er en international Non-Profit organisation.

MSC driver et globalt program, hvor vi samarbejder med vores partnere om at fremme bæredygtige fiskeriprincipper og omdanne markeder for fisk og skaldyr over hele verden.

MSC miljømærket på et fisk- og skaldyrsprodukt betyder at:

  • Det stammer fra et vildfangende fiskeri der er blevet certificeret af en uafhængig part imod MSCs forskningsbaserede standard for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri.
  • Det er fuldt sporbart til en bæredygtig kilde.

Mere end 280 fiskerier i over 35 lande er certificeret imod MSCs Standard. Disse fiskerier har en sammenlagt årlig produktion på næsten ni millioner tons, svarende til knap 12% af den årlige, globale fangst. Mere end 25.000 fiske- og skaldyrsprodukter verden over bærer MSC miljømærket.

Vores standarder for bæredygtigt fiskeri og sporbarhed af fisk og skaldyr letter adgangen til certificerede bæredygtige fisk og skaldyr, og det blå MSC-mærke gør det nemt for alle at være med.

Saetter standarderSætter standarder

MSC har udviklet standarder for bæredygtigt fiskeri og sporbarhed af fisk og skaldyr. Begge standarder lever op til de skrappeste retningslinjer for best practice i verden og er med til at forandre de globale markeder for fisk og skaldyr. Læs mere om MSC’s standarder.

Samarbejdet med fiskerierne Samarbejder med fiskerierne

Vi tilbyder fiskerier over hele verden at blive anerkendt og belønnet for en god forvaltning. Ved at indgå i samarbejde med bæredygtige fiskerier for at skabe et marked for bæredygtige fisk og skaldyr bliver andre fiskerier motiveret til at ændre praksis. Besøg MSC-certificerede bæredygtige fiskerier.


Samarbejdet med virksomheder i forsyningskædenSamarbejder med virksomheder i forsyningskæden

MSC er gået sammen med nogle af verdens førende detailhandlere og fiskerivirksomheder for at hjælpe dem til at leve op til kundernes forventninger og udvide deres udbud af bæredygtige fisk og skaldyr. Mange har i dag MSC som omdrejningspunkt for deres politik for bæredygtige fisk og skaldyr. Mød detailhandlere og restauranter, som sælger MSC-mærket fisk.

Øg kundernes bevidsthedØger kundernes bevidsthed

Det blå MSC-mærke gør det nemt for alle at tage det miljømæssigt bedste valg, når de handler eller spiser ude. En vigtig del af MSC's kommunikations- og marketingindsats handler derfor om at udbrede kendskabet til MSC-mærket. Se resultatet af den seneste kendskabsundersøgelse.

Arbejdet i udviklingslandeneArbejder i udviklingslandene

Halvdelen af verdens fisk og skaldyr kommer fra udviklingslandene, og for millioner af mennesker er fisk en meget vigtig ernæringskilde. MSC opfordrer og hjælper fiskerier i verdens fattige lande til at tage del i programmet og udnytte de fordele, som certificering og miljømærkning kan give. Læs mere om MSC’s fiskeriprogram for udviklingslandene.

 

Handlinger tilknyttet webside