Skip to main content

Bij MSC willen we allemaal één ding: een positieve bijdrage leveren aan onze prachtige oceanen, omdat ze van grote betekenis zijn voor onze planeet. Niet alleen leveren oceanen tachtig procent van de biodiversiteit op aarde, er zijn ook miljarden gezinnen afhankelijk van de vis die hierin leeft: als voedingsmiddel én als basis voor levensonderhoud. Het is dus van groot belang dat we allemaal meehelpen aan het herstel en behoud van de oceanen.

Wil jij ook het verschil maken en onderdeel uitmaken van onze wereldwijde beweging? Doe dan mee en zorg dat ook in de toekomst onze oceanen nog vol leven zijn. Dit is wat je kunt doen:

Als je vis eet, kies dan voor duurzaam

Het MSC-label geeft aan dat de vis is gevangen door visserijen die voldoen aan onze strenge eisen voor duurzame visserij. Jouw keuze maakt dus direct verschil voor onze oceanen en dat is dus ongelofelijk belangrijk. We doen samen met deze MSC-visserijen onze uiterste best om onze prachtige oceanen te beschermen, zodat ook toekomstige generaties nog volop kunnen genieten. Dus: áls je vis eet, kies dan voor duurzamen vis met het blauwe MSC-label.

Hier lees je meer over de MSC-standaarden waar visserijen aan moeten voldoen.

Little blue label, big blue future

Lees, kijk en leer over het MSC-programma

Of je nu docent bent, ouder of kind, de beste manier om te begrijpen wat MSC precies doet is het uit eerste hand te horen. Iedereen die direct betrokken is bij het programma kan jou vertellen waar het nu precies om gaat. Of je nu luistert naar vissers, experts die de oceanen goed in de gaten houden of de steeds groter wordende groep viswinkels, restaurants of supermarkten die duurzame vis met het MSC-label verkopen.

Meer dan een derde van de visbestanden worden overbevist. We moeten dus zoveel mogelijk mensen betrekken bij de boodschap dat de keuze die wij maken als consument, direct effect heeft op onze oceanen.

Om je kennis te testen, hebben we deze (Engelstalige) Kahoot ontwikkeld. We zijn benieuwd naar jouw scores! 

Praat (veel!) over onze oceanen

Over de hele wereld zijn mensen gelukkig steeds meer betrokken en geïnteresseerd in wat ze precies eten: waar het vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en of het wel duurzaam is. We laten je graag zien dat je ook met een bewuste, duurzame keuze absoluut geen afbreuk hoeft te doen aan smaak of kwaliteit en we hopen dat je dat verhaal met en voor ons wil delen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de recepten die prijswinnende chef-koks voor ons ontwikkelden. En vergeet ook het MSC Blauwe Kookboek niet, waarin ook Bart van Olphen en Dagný Rós heerlijke recepten voor ons hebben bedacht.

Het Blauwe Kookboek

Haal de oceaan naar je computer

Het zijn alarmerende boodschappen: het gaat niet goed met onze Oceanen, en een derde van de visbestanden in die Oceanen hebben een ongezond, niet-duurzaam niveau. Gelukkig zijn de beelden van Oceanen en het leven daarin vrijwel altijd bijzonder en overweldigend mooi. Dus wil je laten zien hoe betrokken je bent, door bijvoorbeeld je Zoom-achtergrond van een school vissen te voorzien of een prachtige golfslag, zoek dan een mooie, nieuwe achtergrond uit zoals een van deze prachtige beelden.

WOD_backgrounds

Kijk eens bij de MSC Zoom Backgrounds. Hier vind je ze allemaal, plus uitleg om ze ook te gebruiken via Zoom, Teams of gewoon als screensaver.

Blijf op de hoogte en laat je inspireren

Ook op social media vertellen we veel verhalen over MSC-visserijen of wat we doen om onze visbestanden gezonder te krijgen. Leuk als je ons daar volgt, zodat je up-to-date bent over het laatste nieuws over onze Oceanen, wetenschappelijke rapporten over onze visserijen, recepten en handelaars waar je duurzame vis met het blauwe MSC-label kunt kopen.

Ontdek hier meer

MSC biedt een oplossing

MSC biedt een oplossing

Kan een simpele beslissing, een druppel in de oceaan, echt een groot verschil maken? Bij MSC geloven we dat het kan.

Waar te koop

Waar te koop

In België kunt u in heel wat supermarkten MSC gecertificeerde vis verkrijgen. Het is nadrukkelijk aanwezig op de versafdeling, in de diepvries en in toenemende mate in de rekken.

Innovaties MSC-visserijen

Innovaties MSC-visserijen

Visserijen in het MSC-programma verduurzamen en dat heeft effect op de biodiversiteit.