Bewuste Visweek: een goed verhaal op je bord

Hoe kun jij bewust vis eten? Lees onze verhalen en leer wat duurzame visvangst en kweek inhouden. Daarnaast kun je visproducten kopen met het ASC- en MSC-keurmerk. Dan weet je zeker dat je bijdraagt aan verantwoorde visvangst en kweek.

Lees hier meer
Jean sur Mer Harbor Cafe MSC - gecertificeerd

Jean sur Mer Harbor Cafe MSC - gecertificeerd

Na de eerste MSC-gecertificeerde foodtruck in de Benelux, heeft Jean sur Mer nu ook de primeur met het eerste MSC-gecertificeerde restaurant in België. Bij het Jean sur Mer Harbor Care eet je heerlijke gerechten gemaakt van duurzame Noordzeevis.

Ontdek meer over het Harbor Cafe
Kan je nog wel tonijn eten?

Kan je nog wel tonijn eten?

Je leest weleens berichten dat tonijn een bedreigde vissoort is, waardoor je misschien zelfs wel denkt dat je maar beter helemaal geen tonijn meer kan eten... De realiteit is iets genuanceerder: er is voldoende tonijn die je met een gerust hart kan eten. Alleen, weten welke tonijn dat dan precies is, is niet altijd even gemakkelijk. Het MSC-keurmerk helpt je daarbij.

Meer over duurzame tonijn en wat de MSC doet
Niemand wil lege zeeën

Niemand wil lege zeeën

Graag stellen we je voor aan Dagný Rós. Deze Belgische met IJslandse roots is MSC Ambassadeur en daar zijn we trots op.

Lees hier ons interview met Dagný Rós
Skrei – wel of niet gecertificeerd?

Skrei – wel of niet gecertificeerd?

Het skrei-seizoen is weer van start gegaan. Helaas is deze winterkabeljauw momenteel bijna niet als MSC-gecertificeerd te verkrijgen. In ons bericht leggen we uit waarom niet.

Lees meer
Wat is de herkomst van duurzame vis?

Wat is de herkomst van duurzame vis?

Pepijn Lanen, bij ons beter bekend onder de naam ‘Faberyayo’ van de Jeugd Van Tegenwoordig, vertelt het verhaal over duurzame MSC vis. Via het MSC keurmerk weet je dat de vis die jou beloofd is, de vis is die jou beloofd is.

Ontdek meer

Ontmoet onze MSC Ambassadeurs

  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}