Ontmoet Dagný Rós, MSC Ambassadeur

Belgische topkok met IJslandse roots

'Het is voor mij belangrijk dat wij ons best doen om overbevissing tegen te gaan.'

Lees hier waarom Dagný Rós kiest voor MSC
illustratie van tonijn, makreel, sardines, zalm en ansjovis in blik met blauwe achtergrond

Blik op conserven

Belgische visconsumenten maken steeds bewustere keuzes. Veel van hen vinden bijvoorbeeld dat we vispopulaties moeten beschermen en dat supermarkten niet-duurzame vis uit de schappen moeten halen. Ons rapport Blik op conserven toont hoe het staat met de markt voor duurzame visconserven in België.

Lees hier meer:
Blauvintonijn

Kan je nog wel tonijn eten?

Je leest weleens berichten dat tonijn een bedreigde vissoort is, waardoor je misschien zelfs wel denkt dat je maar beter helemaal geen tonijn meer kan eten... De realiteit is iets genuanceerder: er is voldoende tonijn die je met een gerust hart kan eten. Alleen, weten welke tonijn dat dan precies is, is niet altijd even gemakkelijk. Het MSC-keurmerk helpt je daarbij.

Meer over duurzame tonijn en wat de MSC doet
stormachtige zee met golven

Reactie op Netflix-film Seaspiracy

De film Seaspiracy op Netflix brengt een aantal problemen in onze oceanen in beeld. Maar de filmmakers trekken ten onrechte ook de geloofwaardigheid van duurzame visproducten in twijfel, waaronder die van onze organisatie, de Marine Stewardship Council. Hoewel we het ermee eens zijn dat er meer aandacht moet worden besteed aan de crisis van overbevissing, willen we toch een aantal misleidende beweringen in de film rechtzetten.

Lees de reactie van MSC
een stapel gekookte mosselen

Duurzame mosselvisserij

Er bestaat een fabel dat je mosselen alleen kunt eten wanneer de ‘r’ in de maand zit. Niets is minder waar, want het mosselseizoen is al geopend! Deze schelpdieren zijn gezond, makkelijk te bereiden én MSC-gecertificeerd. Bovendien zijn ze ook veel duurzamer dan bijvoorbeeld kip of rundvlees.

Lees er meer over
MSC-medewerker Wouter Dieleman met eigenaar van Jean sur Mer Jan Kegel na certificering van het Harbor Cafe

Wederom duurzame mijlpaal voor Jean sur Mer

Na de eerste MSC-gecertificeerde foodtruck in de Benelux, heeft Jean sur Mer nu ook de primeur met het eerste MSC-gecertificeerde restaurant in België. Bij het Jean sur Mer Harbor Care eet je heerlijke gerechten gemaakt van duurzame Noordzeevis.

Ontdek meer over het Harbor Cafe
Waar komt duurzame vis vandaan?

Wat is de herkomst van duurzame vis?

Pepijn Lanen, bij ons beter bekend onder de naam ‘Faberyayo’ van de Jeugd Van Tegenwoordig, vertelt het verhaal over duurzame MSC vis. Via het MSC keurmerk weet je dat de vis die jou beloofd is, de vis is die jou beloofd is.

Ontdek meer

We doen het samen

Gloved hand placing sockeye salmon fillets (left) on fish counter, next to haddock fillets (right)

Wat betekent het blauwe MSC-keurmerk?

Wild, traceerbaar en duurzaam: het keurmerk met de blauwe vis wordt enkel toegekend aan wilde vis-, schaal- en schelpdierproducten van visserijen die volgens de MSC-Standaard, een wetenschappelijke maatstaf voor duurzame visserij, zijn gecertificeerd.

We doen het samen
Mackerel dish (left) on a wooden table with utensils and salt and pepper (right)

Duurzame visrecepten

Chefs en visliefhebbers van over de hele wereld delen snelle, gemakkelijke recepten voor vis met het MSC-keurmerk.

We doen het samen
Long shot of a group of female processors in full uniform laughing

Echte verhalen

Je kan de invloed van het MSC-programma het best uitgelegd krijgen door mensen die het aangaat: de vissers. Lees hier over gedreven mensen die voor de oceaan én hun eigen toekomst willen zorgen.

We doen het samen
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}