Wat is MSC?

De Marine Stewardship Council is een internationale non-profitorganisatie. MSC werd opgericht om overbevissing aan te pakken.

MSC erkent en beloont de inspanningen van visserijen om onze oceanen en de daarin levende vis, schaal- en schelpdieren voor de toekomst veilig te stellen.

In onze visie zitten onze oceanen barstensvol leven en is het aanbod van vis-, schaal- en schelpdierproducten voor huidige en toekomstige generaties beschermd.

Onze missie is om via het blauwe MSC-keurmerk en certificeringsprogramma de gezondheid van oceanen wereldwijd te verbeteren. Samen met onze partners willen wij een wereldwijde duurzame markt voor vis-, schaal- en schelpdierproducten creëren. We doen dit door duurzame vispraktijken te erkennen én te belonen en door invloed uit te oefenen op de keuzes die mensen maken bij het kopen van vis-, schaal- en schelpdierproducten.

 

Watch video

Wat is MSC, en waarom is certificering van duurzame visserijen nou zo belangrijk?

1:29

Ontdek meer

Full shot of fishermen repairing hanging nets with their backs to the camera

Onze collectieve benadering

We willen allemaal dat onze oceanen in de toekomst gezond zijn. Met de MSC-aanpak kan iedereen een rol spelen in deze toekomst en tegelijk ook daadwerkelijk genieten van vis-, schaal- en schelpdieren.

Ontdek meer
Close-up of frozen prawn, pollock and lobster products with the blue MSC label

Wat betekent het blauwe MSC-keurmerk?

Wild, traceerbaar en duurzaam: het keurmerk met de blauwe vis wordt enkel toegekend aan wilde vis-, schaal- en schelpdierproducten van visserijen die volgens de MSC-Standaard, een wetenschappelijke maatstaf voor duurzame visserij, zijn gecertificeerd.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}