Wat is MSC?

De Marine Stewardship Council is een internationale non-profitorganisatie. MSC werd opgericht om overbevissing aan te pakken.

MSC erkent en beloont de inspanningen van visserijen om onze oceanen en de daarin levende vis, schaal- en schelpdieren voor de toekomst veilig te stellen.

In onze visie zitten onze oceanen barstensvol leven en is het aanbod van vis-, schaal- en schelpdierproducten voor huidige en toekomstige generaties beschermd.

Onze missie is om via het blauwe MSC-keurmerk en certificeringsprogramma de gezondheid van oceanen wereldwijd te verbeteren. Samen met onze partners willen wij een wereldwijde duurzame markt voor vis-, schaal- en schelpdierproducten creëren. We doen dit door duurzame vispraktijken te erkennen én te belonen en door invloed uit te oefenen op de keuzes die mensen maken bij het kopen van vis-, schaal- en schelpdierproducten.

 

YouTube

Watch video

Wat is MSC, en waarom is certificering van duurzame visserijen nou zo belangrijk?

1:29

Ontdek meer

Onze collectieve benadering

Onze collectieve benadering

We willen allemaal dat onze oceanen in de toekomst gezond zijn. Met de MSC-aanpak kan iedereen een rol spelen in deze toekomst en tegelijk ook daadwerkelijk genieten van vis-, schaal- en schelpdieren.

Ontdek meer
Wat betekent het blauwe MSC-keurmerk?

Wat betekent het blauwe MSC-keurmerk?

Wild, traceerbaar en duurzaam: het keurmerk met de blauwe vis wordt enkel toegekend aan wilde vis-, schaal- en schelpdierproducten van visserijen die volgens de MSC-Standaard, een wetenschappelijke maatstaf voor duurzame visserij, zijn gecertificeerd.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}