Skip to main content

Al meer dan 20 jaar zetten visserijen, wetenschappers, consumenten en de visserijsector zich gezamenlijk in voor een duurzame bevissing van onze oceanen.

Sinds onze oprichting in 1997 is 15 % van de visvangst op zee MSC gecertificeerd. De certificering zorgt mee voor het uitbreiden en het op peil houden van het aantal duurzame visbestanden.

Om hun certificering te behouden, hebben visserijen tot dusver meer dan 2.087 verbeteringen doorgevoerd in hun visserij en visserijbeheer.

Er zijn inmiddels 46.277 locaties, waaronder supermarktketens, restaurants, vishandelaren en hotels, gecertificeerd voor de verkoop van vis-, schaal- en schelpdierproducten met het blauwe MSC-keurmerk.

15%

van wilde zeevangsten betrokken bij het MSC-programma (gecertificeerd of in beoordeling)
Bijna

900

Certificeringsvoorwaarden waaraan visserijen sinds 2000 voldoen, op weg van aanvaardbare naar beste praktijken op wereldniveau

2.087

verbeteringen zijn tegen het einde van maart 2022 door MSC-gecertificeerde visserijen doorgevoerd.

95%

van de gecertificeerde visserijen hebben verbeteringen in de praktijk aangebracht. 

20.447

verschillende producten werden er wereldwijd verkocht met het blauwe MSC-keurmerk, in het Britse begrotingsjaar van 2021-2022 (1 april 2021 - 31 maart 2022). 

46.277

Locaties over de hele wereld die gecertificeerde duurzame vis-,schaal- en schelpdierproducten verkopen
Global Impacts Report

Global Impacts Report

In het Global Impacts Report leest u welke verbeteringen MSC-gecertificeerde visserijen wereldwijd doorgevoerd hebben en wat het effect daarvan is.

Ontdek meer

Betere visserijprestaties

Betere visserijprestaties

Goed visserijbeheer is de basis voor duurzame visserij.

Traceerbare toeleveringsketen

Traceerbare toeleveringsketen

Onze traceerbaarheidsstandaard garandeert dat vis-, schaal- en schelpdierproducten met het MSC-keurmerk, daadwerkelijk door gecertificeerde visserijen gevangen zijn.