MSC heeft impact

Al meer dan 20 jaar zetten visserijen, wetenschappers, consumenten en de visserijsector zich gezamenlijk in voor een duurzame bevissing van onze oceanen.

Sinds onze oprichting in 1997 is 13,5 % van de visvangst op zee MSC gecertificeerd. De certificering zorgt mee voor het uitbreiden en het op peil houden van het aantal duurzame visbestanden.

Om hun certificering te behouden, hebben visserijen tot dusver meer dan 1.700 verbeteringen doorgevoerd in hun visserij en visserijbeheer.

Er zijn inmiddels meer dan 38.000 locaties, waaronder supermarktketens, restaurants, vishandelaren en hotels, gecertificeerd voor de verkoop van vis-, schaal- en schelpdierproducten met het blauwe MSC-keurmerk.

Meer dan

17%

van wilde zeevangsten betrokken bij het MSC-programma (gecertificeerd of in beoordeling)
Bijna

900

Certificeringsvoorwaarden waaraan visserijen sinds 2000 voldoen, op weg van aanvaardbare naar beste praktijken op wereldniveau
Meer dan

17.000

verbeteringen zijn tegen het einde van 2019 door MSC-gecertificeerde visserijen doorgevoerd.

95%

van de gecertificeerde visserijen hebben verbeteringen in de praktijk aangebracht. 
Meer dan

18.000

verschillende producten werden er wereldwijd verkocht met het blauwe MSC-keurmerk, in het Britse begrotingsjaar van 2019-2020 (1 april 2019 - 31 maart 2020). 
Meer dan

38.000

Locaties over de hele wereld die gecertificeerde duurzame vis-,schaal- en schelpdierproducten verkopen
Global Impacts Report

Global Impacts Report

In het Global Impacts Report leest u welke verbeteringen MSC-gecertificeerde visserijen wereldwijd doorgevoerd hebben en wat het effect daarvan is.

Lees het Verslag

Ontdek meer

Betere visserijprestaties

Betere visserijprestaties

Goed visserijbeheer is de basis voor duurzame visserij.

Ontdek meer
Traceerbare toeleveringsketen

Traceerbare toeleveringsketen

Onze traceerbaarheidsstandaard garandeert dat vis-, schaal- en schelpdierproducten met het MSC-keurmerk, daadwerkelijk door gecertificeerde visserijen gevangen zijn.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}