Waar te koop

In België kunt u in heel wat supermarkten MSC gecertificeerde vis verkrijgen. Het blauwe keurmerk is nadrukkelijk aanwezig op de versafdeling, in de diepvries en in toenemende mate in de rekken. Het keurmerk is bovendien op steeds meer maaltijden, salades, pizza’s, sushi, diervoeding en babyvoeding terug te vinden.

Waar is MSC te koop

In de horeca en de viswinkel is het aanbod aan MSC gecertificeerde vis nog niet zo groot. Enkele grote restaurantketens hebben de stap reeds gezet en bieden gecertificeerde vis aan. In alle Belgische IKEA restaurants is alle vis MSC/ASC gecertificeerd. Bij hamburgerketen Quick vind je enkel MSC gecertificeerde visburgers. Ook Exki biedt reeds verscheidene maaltijden met gecertificeerde vis aan. Studenten aan de Vrije Universiteit Brussel kunnen ook volop genieten van duurzame gecertificeerde vis in het restaurant. Ook bij kleinere horecazaken, visspeciaalzaken en marktkraampjes groeit de aandacht voor en vraag naar duurzame vis. We bekijken samen met deze partijen hoe we via het MSC-keurmerk de keuze voor duurzame vis voor de consument kunnen vergemakkelijken. U kunt uw steentje bijdragen, lees meer op Vraag ernaar!

Ontdek meer

MSC label in swedish restaurant menu

Vraag ernaar

Wie het MSC-keurmerk op een vis of visproduct ziet, weet zeker dat de vis niet wordt overbevist en dat de impact op het overige zeeleven bij het vangen beperkt is gebleven. Kijk ook uit naar het blauwe MSC-keurmerk als u in uw viswinkel vis koopt of uit eten gaat. Visspeciaalzaken, viskraampjes of restaurants verkopen echter niet altijd MSC gecertificeerde vis. Het is ook mogelijk dat de vis op MSC gecertificeerde wijze werd gevangen, maar niet als dusdanig werd gelabeld.

Ontdek meer
Close-up of person's hands holding MSC certified frozen fish product over seafood filled freezer

Kies voor het MSC keurmerk: 10 redenen

Uw keuze voor vis met het blauwe MSC-keurmerk helpt om de oceanen, leefgemeenschappen en vis te beschermen voor de toekomst

Ontdek meer
Gloved hand placing sockeye salmon fillets (left) on fish counter, next to haddock fillets (right)

Waar staat het MSC keurmerk voor

Wild, traceerbaar en duurzaam: het blauwe keurmerk is synoniem met wild gevangen vis, schaal- en schelpdieren van visserijen die gecertificeerd zijn volgens de MSC-standaard, een wetenschappelijk onderbouwde maatstaf voor duurzame visserij.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}