Skip to main content

In België kunt u in heel wat supermarkten MSC gecertificeerde vis verkrijgen. Het blauwe keurmerk is nadrukkelijk aanwezig op de versafdeling, in de diepvries en in toenemende mate in de rekken. Het keurmerk is bovendien op steeds meer maaltijden, salades, pizza’s, sushi, diervoeding en babyvoeding terug te vinden.

Waar is MSC te koop

In de horeca en de viswinkel is het aanbod aan MSC gecertificeerde vis nog niet zo groot. Enkele grote restaurantketens hebben de stap reeds gezet en bieden gecertificeerde vis aan. Daarnaast is er een flink aantal visconserven MSC-gecertificeerde en beschikbaar in verschillende supermarktketens. 

Supermarkten die MSC producten aanbieden

MSC-gecertificeerde restaurants

Hier vindt u de lijst aan MSC-gecertificeerde restaurants.

Merken met het MSC-keurmerk

Ontdek meer

Vraag ernaar

Vraag ernaar

Wie het MSC-keurmerk op een vis of visproduct ziet, weet zeker dat de vis niet wordt overbevist en dat de impact op het overige zeeleven bij het vangen beperkt is gebleven. Kijk ook uit naar het blauwe MSC-keurmerk als u in uw viswinkel vis koopt of uit eten gaat. Visspeciaalzaken, viskraampjes of restaurants verkopen echter niet altijd MSC gecertificeerde vis. Het is ook mogelijk dat de vis op MSC gecertificeerde wijze werd gevangen, maar niet als dusdanig werd gelabeld.

Kies voor het MSC keurmerk: 10 redenen

Kies voor het MSC keurmerk: 10 redenen

Uw keuze voor vis met het blauwe MSC-keurmerk helpt om de oceanen, leefgemeenschappen en vis te beschermen voor de toekomst

Waar staat het MSC keurmerk voor

Waar staat het MSC keurmerk voor

Wild, traceerbaar en duurzaam: het blauwe keurmerk is synoniem met wild gevangen vis, schaal- en schelpdieren van visserijen die gecertificeerd zijn volgens de MSC-standaard, een wetenschappelijk onderbouwde maatstaf voor duurzame visserij.