Skip to main content

Vis is gezond. Het bevat belangrijke vetten, mineralen en vitaminen voor je lichaam. Maar hoe houden we onze oceanen ook gezond? Daarvoor is het MSC-keurmerk er. Wij letten op de gezondheid van onze oceanen, zodat vissoorten niet meer worden bedreigd door overbevissing of verkeerde vangmethoden. Zoek daarom naar het blauwe MSC-logo op de verpakking en steun de visserijen die zich inzetten voor een duurzame vangst.

Duurzame visserij van oceaan tot bord

Duurzame visserij van oceaan tot bord

Goed voor jezelf, goed voor onze oceaan

Kies voor duurzame visvangst

Willen we een gezonde oceaan doorgeven aan de volgende generaties? Dan moeten we de visvangst verduurzamen en bewuster omgaan met ons eten. 

Vis is een onderdeel van de voedingsdriehoek. Minstens een keer per week vis eten is goed voor je. Vis is namelijk rijk aan gezonde voedingsstoffen, goed voor je hart- en bloedvaten, hersenen, bloedsomloop je spieren, huid en haar. 

Als je vis eet, kies dan wel voor verantwoord gevangen vis. Want wanneer bedrijven duurzaam vissen, hebben ze een lage impact op het milieu, heeft de visstand tijd om zich te herstellen en wordt bijvangst geminimaliseerd. Kies daarom alleen vis met het MSC-keurmerk, het blauwe vis-logo. 

Zo herken je of vis en schaal-en schelpdieren gevangen zijn door duurzame visserijen. Zonder het MSC-logo weet je niet zeker of je vis eet die bedreigd wordt door overbevissing, of waarvan overmatige bijvangst leidt tot verstoring van het ecosysteem. Want als we niet goed voor onze oceanen zorgen, vissen we deze leeg.

Zorg goed voor jezelf en voor onze oceaan. Kies alleen voor het eten van verantwoorde vis.

Vraag naar het MSC-keurmerk

Vis heeft een veel lagere CO-2 voetafdruk dan vlees. Voor veel mensen reden om over te stappen naar vis. Maar liever wel vis waarbij onze oceanen niet worden bedreigd. Wil jij ook graag verantwoord vis eten? Zoek dan naar de blauwe MSC-vis op de verpakking. Dit logo garandeert duurzame visvangst. Zo weet je zeker dat de visserij hart heeft voor de oceaan. Niet alleen voor nu, ook voor de toekomst.

Door alleen vis te kopen van duurzame visserijen, steun je de visserijen die hun nek uitsteken om verantwoord te produceren. En dat is niet alleen met terugwerkende kracht, maar ook met een vooruitziende blik: je moedigt bedrijven aan om alleen nog te werken met vis die duurzaam is gevangen.

Je keuze heeft impact, niet alleen nu, maar ook straks. Onze oceaan heeft meer dan ooit bescherming nodig en dat begint bij jouw bord. 

Minimaal één keer per week vis

Vis zit boordevol vitaminen, mineralen en actieve Omega-3. Dit zijn belangrijke bouwstenen voor je lichaam. Daarom adviseert het Vlaams Instituut Gezond Leven één keer per week vis bij de hoofdmaaltijd - en dan vooral de vette varianten. Het is bewezen dat vis goed is voor je is. Het is ook nog eens laag in calorieën.

Voor meer informatie, zie onze vis-is-gezondpagina

Onze visrecepten zijn ontwikkeld door chefs, ambassadeurs en kenners. Binnen een handomdraai zet je heerlijke recepten op tafel. Van vis op zijn klassiek Frans, Mediterrane schaaldieren tot schelpen met Aziatische twist. 

Natuurlijk zijn al onze visrecepten MSC-proof. Zo zorg je goed voor jezelf én voor onze oceaan.