Bewuste Visweek

Voldoende vis in zee en gezonde oceanen, meren en rivieren – dat is ons doel. En jij kan ons daarbij helpen. Hoe? Door te kiezen voor vis met het groene ASC- of blauwe MSC-keurmerk.

Tijdens de Bewuste Visweek, van 21 tot en met 27 september, ontdek je bij Belgische supermarkten, in viswinkels en in foodketens hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

Kies bewust: kies ASC of MSC

Koop je vis? Let dan op het ASC- of MSC keurmerk, het is de makkelijkste manier om een bewuste keuze te maken. Zo help je mee aan een gezonde zee. Want hoe complex de zee biologie ook is, over één ding zijn we het allemaal eens. Onze visbestanden raken uitgeput, terwijl de visconsumptie toeneemt.

Watch video

Kies bewust voor duurzaam gevangen vis

0:30

Samen sterk

De Bewuste Visweek is een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC). Dit is de zesde keer dat we de Bewuste Visweek organiseren. We doen dat samen met supermarkten, visleveranciers, visdetaillisten, A-merken, restaurants en foodketens.

De bedrijven en organisaties die je hier ziet zijn de hoofdrolspelers in het streven naar transitie en duurzame ontwikkeling. Ze leiden hun personeel op over bewuste vis en laten klanten weten waar ze voor staan. Bij hen zul je de Bewuste Visweek zeker terug zien! Doe jij ook mee? #bewustevisweek

Wil je ook meedoen als partner? Stuur een mail naar bewustevisweekbe@gmail.com.

deelnemers Bewuste Visweek BE


Ga jij mee op de reis van Omar? De held van de vissen!

Omar houdt van spelen op het strand en komt hier op een dag iets tegen wat hem verdrietig maakt. Een visje dat verstrikt is geraakt in een visnet. Terwijl hij het visje bevrijdt vraagt hij zich af waar het diertje vandaan komt. Samen met zijn nieuwe vriend, de kreeft, gaat Omar op pad om dit mysterie te ontrafelen. 

de held van de vissen

 

Meer lezen over het avontur van Omar en de kreeft? Download dan hieronder dit informatieve en leuke boekje van MSC, ASC & Amandine Thomas. 

Held van de vissen
Date of issue: 11 september 2020
BVW 2020 België

Volg #bewustevisweek op social media

Volg ASC

Facebook  Twitter

Volg MSC

Facebook  Twitter  Instagram

  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}