Skip to main content
2022 beeldmerk van de Bewuste Visweek georganiseerd door MSC en ASC

Hoe kun jij bewust vis eten? Lees onze onderstaande verhalen en leer wat duurzame visvangst en viskweek precies inhouden. Daarnaast kun je visproducten kopen met het ASC- en MSC-keurmerk. Dan weet je zeker dat je bijdraagt aan verantwoorde visvangst en viskweek.

Aquaculture Stewardship Council logo nlASC (Aquaculture Stewardship Council) is een onafhankelijk keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. De vis komt van kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met de omwonenden.

 

 

Marine Stewardship Council logo nlMSC (Marine Stewardship Council) is een onafhankelijk keurmerk dat staat voor vis die duurzaam gevangen is. MSC heeft als doel overbevissing tegen te gaan en te werken aan de gezondheid van het leven in de zee.

Witvis alternatieven

Witvis alternatieven

Zalm, kabeljauw, haring zijn zeer geliefd, maar er zijn meer vissen in de zee. Ontdek nu een aantal onbekende, maar heerlijke, duurzame helden uit de zee.

25 jaar MSC

25 jaar MSC

Al 25 jaar zetten we ons in om overbevissing te voorkomen en het onderwaterleven te beschermen. Maar hoe is MSC ontstaan, wat doen we precies en is het genoeg?

Onbekende held: Alaska koolvis

Onbekende held: Alaska koolvis

De Alaska koolvis wordt al jaren gebruikt in kibbeling en vissticks. Wat maakt deze vis zo populair dat hij bekende vissoorten zoals kabeljauw en zalm bijhoudt of zelfs voorbijstreeft?

De beste makreel is geen makreel

De beste makreel is geen makreel

O.a. de EU, Noorwegen, Groot-Brittannië en IJsland worden het niet eens over visvangstquota’s voor makreel waardoor er niks meer gevangen wordt. Gelukkig is er een alternatief.

Garnalen zorgen voor zee en vissers

Garnalen zorgen voor zee en vissers

Grijze garnalen worden in de Waddenzee gevangen, een gebied met de werelderfgoed status. Wat betekent de garnaal op jouw bord voor de zee én de vissers?

Komt je vis straks nog wel uit de zee?

Komt je vis straks nog wel uit de zee?

Vissers in Zeeland zagen al jaren geleden dat de visbestanden achteruit gingen. Vanwege hun vele duurzame innovaties zijn de Zeeuwen nu voorlopers in de voedseltransitie.

Samen sterk

De Bewuste Visweek is een initiatief van de Aquaculture Stewardship Council (ASC) en de Marine Stewardship Council (MSC). Dit is de actste keer dat we de Bewuste Visweek organiseren in België. We doen dat samen met supermarkten, visleveranciers, visdetailisten, A-merken, restaurants en foodketens. De bedrijven en organisaties die je hier ziet zijn de hoofdrolspelers in het streven naar transitie en duurzame ontwikkeling. Ze leiden hun personeel op over bewuste vis en laten klanten weten waar ze voor staan.

Logo's partners België BVW21

 

MSC-gecertificeerde visserijen

Waar vind je MSC-gecertificeerde supermarkten, restaurants en merken?

Geloofwaardig topkeurmerk

Geloofwaardig topkeurmerk

MSC is er trots op dat we samen met negen andere zijn gekozen tot topkeurmerk voor duurzame boodschappen. Lees hier wat ons een geloofwaardig keurmerk maakt.

Klimaat & visserij

Klimaat & visserij

De oceanen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem. Lees hier wat het effect is van klimaatverandering en hoe MSC daar mee omgaat.

MSC-gecertificeerde vissoorten

MSC-gecertificeerde vissoorten

Bekijk ons overzicht met alle vissoorten die in Nederland beschikbaar zijn met het MSC (wild gevangen vis) of ASC (kweekvis) keurmerk.

{{item.Image.Title}}

Featured{{item.Headline}}

{{item.Description}}