Bewuste Visweek

Voldoende vis in zee en gezonde oceanen, meren en rivieren – dat is ons doel. En jij kan ons daarbij helpen. Hoe? Door te kiezen voor vis met het groene ASC- of blauwe MSC-keurmerk.

Tijdens de Bewuste Visweek, van 23 tot en met 29 september, ontdek je bij Belgische supermarkten, in viswinkels en in foodketens hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

Bewuste Visweek logo horizontaal

Volg #bewustevisweek op social media

Volg ASC

Facebook  Twitter

Volg MSC

Facebook  Twitter  Instagram

Denk je wel eens na over vis?

Watch video

Bewuste visweek

1:05

Jouw keuze maakt verschil!

Tijdens de Bewuste Visweek willen we je laten weten hoe je duurzame en verantwoorde vis kunt kopen. Dat doe je door voor vis met het ASC- of het MSC-keurmerk te kiezen. Belangrijk, want zo help je mee het leven in zee te behouden. En je draagt bij aan een gezonde toekomst van onze oceanen, meren rivieren. Met een bewuste keuze steun je de vissers en viskwekers die zorgvuldig te werk gaan. 

Kies blauw of groen

Als er MSC op de verpakking staat, dan weet je zeker dat de vis duurzaam gevangen is. MSC (Marine Stewardship Council) heeft als doel: overbevissing tegengaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee. Vis met het ASC-keurmerk (Aquaculture Stewardship Council) komt uit kwekerijen die hun invloed op natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met omwonenden.

Leren, begrijpen, delen

Bewuste Visweek Visquiz BE-FR

Welke vis ben jij?

Maak deze persoonlijkheidstest en kom erachter op welke vis jij het meeste lijkt. Deel de uitslag op social media via #BewusteVisweek en #PêcheResponsable!

Visquiz
Plated tuna melt

Recept MSC

Duurzaam broodje tonijnsalade met gesmolten kaas

Ontdek meer
pangasius wok Bewuste Visweek

Recept ASC

Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes

Ontdek meer

Download de Bewuste Viskrant vandaag!

Bewuste Viskrant in het Vlaams
Bewuste Viskrant Vlaams in losse paginas
Language: Dutch
Date of Issue: 10 september 2018

Samen sterk

De Bewuste Visweek is een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC). Dit is de zesde keer dat we de Bewuste Visweek organiseren. We doen dat samen met supermarkten, visleveranciers, visdetailisten, A-merken, restaurants en foodketens. De bedrijven en organisaties die je hier ziet zijn de hoofdrolspelers in het streven naar transitie en duurzame ontwikkeling. Ze leiden hun personeel op over bewuste vis en laten klanten weten waar ze voor staan. Bij hen zul je de Bewuste Visweek zeker terug zien! Doe jij ook mee? #bewustevisweek
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}