Bewuste Visweek

Voldoende vis in zee en gezonde oceanen, meren en rivieren – dat is ons doel. En jij kan ons daarbij helpen. Hoe? Door te kiezen voor vis met het groene ASC- of blauwe MSC-keurmerk.

Tijdens de Bewuste Visweek, van 23 tot en met 29 september, ontdek je bij Belgische supermarkten, in viswinkels en in foodketens hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

Kies bewust: kies ASC of MSC

Koop je vis? Let dan op het ASC- of MSC keurmerk, het is de makkelijkste manier om een bewuste keuze te maken. Zo help je mee aan een gezonde zee. Want hoe complex de zee biologie ook is, over één ding zijn we het allemaal eens. Onze visbestanden raken uitgeput, terwijl de visconsumptie toeneemt.

Watch video

Bewuste visweek

1:05

Bewuste Visweek logo horizontaal

Samen sterk

De Bewuste Visweek is een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC). Dit is de zesde keer dat we de Bewuste Visweek organiseren. We doen dat samen met supermarkten, visleveranciers, visdetaillisten, A-merken, restaurants en foodketens.

De bedrijven en organisaties die je hier ziet zijn de hoofdrolspelers in het streven naar transitie en duurzame ontwikkeling. Ze leiden hun personeel op over bewuste vis en laten klanten weten waar ze voor staan. Bij hen zul je de Bewuste Visweek zeker terug zien! Doe jij ook mee? #bewustevisweek

Partners Bewuste Visweek België

Leren, begrijpen, delen

Bewuste Visweek Visquiz BE-FR

Welke vis ben jij?

Maak deze persoonlijkheidstest en kom erachter op welke vis jij het meeste lijkt. Deel de uitslag op social media via #BewusteVisweek en #PêcheResponsable!

Visquiz
Plated tuna melt

Recept MSC

Duurzaam broodje tonijnsalade met gesmolten kaas

Ontdek meer
pangasius wok Bewuste Visweek

Recept ASC

Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes

Ontdek meer

Volg #bewustevisweek op social media

Volg ASC

Facebook  Twitter

Volg MSC

Facebook  Twitter  Instagram

  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}