Garnalencocktail gezond met mango & avocado

De Noordzeegarnaal is MSC-gecertificeerd! Wat betekent dat je nu zonder zorgen duurzaam gevangen Noordzeegarnalen kan eten. Dat is goed voor de natuur, en goed voor ons, want zo kunnen we nog lang van grijze garnalen blijven genieten. Ontdek het verhaal achter de certificering en laat je inspireren door onze chefs en foodies die een originele twist gaven aan de klassieke garnalencocktail.

Watch video

Garnalencocktail gezond met mango & avocado

0:56

Ellen van GoolSinds 2014 wisselt Ellen Van Gool op haar blog Kokerellen gezonde recepten af met tips voor culinaire hotspots, artikels over een gezonde levensstijl en af en toe een decadent dessertje.  Ellen houdt van experimenteren met bekende en minder bekende combinaties maar niet van eindeloze recepten: haar gerechten zijn origineel, lekker, gezond en staan steevast snel op tafel. 

Garnalencocktail gezond met mango & avocado
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 4

Ingrediënten:

- 100 g garnalen 
- 2 avocado’s
- 1/2 mango
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui
- een handjevol verse koriander

Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 2 tl honing
- 1 limoen

Methode:

 

Snipper de rode ui fijn. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Schil de mango en snijd ook dit vruchtvlees in blokjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep met een eetlepel een groot deel van het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van ongeveer 1cm. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in blokjes. 

Meng de rode ui, komkommer, mango en avocado samen met de garnalen in een kom. Hak de koriander fijn en voeg bij het mengsel. Kruid met peper en zout naar smaak. 

Meng in een klein kommetje de olijfolie, honing en het sap van de limoen samen met wat peper en zout. Meng onder de salade. Verdeel over de uitgeholde avocadohelften en serveer meteen.

Ontdek meer

Person's hands stirring a pot of ready-to-serve mussels with a spoon

Duurzame visrecepten

Chefs en visliefhebbers van over de hele wereld delen snelle, gemakkelijke recepten voor vis met het MSC-keurmerk.

Ontdek meer
Long shot of a group of female processors in full uniform laughing

Echte verhalen

De beste manier om de impact van het MSC-programma te begrijpen is door de verhalen van de betrokkenen. Lees over de gepassioneerde mensen die voor onze oceanen zorgen.

Ontdek meer
Underwater detailed shot of fish schooling

Wat is duurzaam vissen?

Duurzaam vissen betekent dat men voldoende vis in de oceaan overlaat, respect heeft voor de natuurwereld onderwater en ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van visserij, in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}