Garnalencocktail met gegrilde slaharten

De Noordzeegarnaal is MSC-gecertificeerd! Wat betekent dat je nu zonder zorgen duurzaam gevangen Noordzeegarnalen kan eten. Dat is goed voor de natuur, en goed voor ons, want zo kunnen we nog lang van grijze garnalen blijven genieten. Ontdek het verhaal achter de certificering en laat je inspireren door onze chefs en foodies die een originele twist gaven aan de klassieke garnalencocktail.

Watch video

Garnalencocktail met gegrilde slaharten

1:05

Karolien OlaertsDe recepten op de foodblog Karola’s Kitchen zijn makkelijk te bereiden, licht verteerbaar, vrij van moeilijke ingrediënten en toegankelijk voor heel het gezin. Het brein van de blog is voedingswetenschapper Karolien Olaert. Ze leert haar lezers eten volgens hun buikgevoel en beroep doen op hun gezond verstand. Ze schreeft begin dit jaar haar eerste boek ‘Gewoon Gezond’, boordevol recepten die inspiratie bieden bij de nieuwe voedingsdriehoek.

Garnalencocktail met gegrilde slaharten

Garnalencocktail met gegrilde slaharten
Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Aantal porties: 4

Ingrediënten:

 

2 tomaten
1 kleine rode puntpaprika
1 ½ el sojasaus (of tamari als je het glutenvrij wil houden)
1 ½ el olijfolie
10 druppels tabasco
½ vel nori
een handvol platte peterselie
100 g garnalen
het sap van ½ citroen
2 Romeinse slaharten
2 tl olijfolie
1 avocado
4 eigelen 
versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Methode:

 

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de puntpaprika. Klop de sojasaus, olijfolie en tabasco los en schep de tomaat- en paprikablokjes erdoor heen. Versnipper het norivel boven de groenten: knip het vel eerst in dunne linten, die je vervolgens in snippers knipt. Schep om tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn. 

Hak de peterselie fijn. Met met de garnalen en het citroensap. 

Laat een grillpan heet worden. Snijd de Romeinse slaharten in kwarten. Zorg ervoor dat elk kwart nog een stuk van de kern bevat: zo blijven de blaadjes mooi samen. Wrijf de kwarten in met wat olijfolie, versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Gril de slakwarten enkele minuten aan elke snijkant.

Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel deze als een waaiertje over vier borden. Leg per persoon twee kwartjes gegrilde sla bovenop de avocado, schep er zo’n drie eetlepels van het tomaat-paprikamengselen op en vervolgens eenzelfde hoeveelheid van de garnaaltjes er bovenop. Werk af met een eidooier en wat fijngehakte peterselie.

Ontdek meer

Person's hands stirring a pot of ready-to-serve mussels with a spoon

Duurzame visrecepten

Chefs en visliefhebbers van over de hele wereld delen snelle, gemakkelijke recepten voor vis met het MSC-keurmerk.

Ontdek meer
Long shot of a group of female processors in full uniform laughing

Echte verhalen

De beste manier om de impact van het MSC-programma te begrijpen is door de verhalen van de betrokkenen. Lees over de gepassioneerde mensen die voor onze oceanen zorgen.

Ontdek meer
Underwater detailed shot of fish schooling

Wat is duurzaam vissen?

Duurzaam vissen betekent dat men voldoende vis in de oceaan overlaat, respect heeft voor de natuurwereld onderwater en ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van visserij, in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}