Garnalencocktail met tomatenjus & graanmosterd

De Noordzeegarnaal is MSC-gecertificeerd! Wat betekent dat je nu zonder zorgen duurzaam gevangen Noordzeegarnalen kan eten. Dat is goed voor de natuur, en goed voor ons, want zo kunnen we nog lang van grijze garnalen blijven genieten. Ontdek het verhaal achter de certificering en laat je inspireren door onze chefs en foodies die een originele twist gaven aan de klassieke garnalencocktail.

Watch video

Garnalencocktail met tomatenjus & graanmosterd

0:55

Lore MoermanLore Moerman is de chef en eigenaar van restaurant Bodo in hartje Gent. Na haar studies Germaanse Talen zwichtte ze voor de lokroep van het restaurantwezen en ging ze bijstuderen aan de hotelschool van Koksijde. ‘Er zijn genoeg restaurants waar je verfijnde bordjes krijgt. Ik ben zelf zot van comfortfood en dat was dan ook het uitgangspunt voor Bodo. Ik wil vooreerst dat het gezellig is.’ Op de kaart staan de geliefde klassiekers naast frisse en verrassende interpretaties van gekende smaken.  

Garnalencocktail met tomatenjus & graanmosterd

Grijze garnaal

 

Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Aantal porties: 4

Ingrediënten:

 

600 g ongepelde garnalen
4 tomaten
1 el graanmosterd
1 sjalot
Een handvol bladpeterselie
4 eieren
1 kropsla
1 el olijfolie

Methode: 

 

Pel de garnalen. Snijd de tomaten in vier, haal de zaadlijsten eruit en houd bij. Doe de zaadlijsten in een kleine pan met een geutje water en laat opkoken. Mix daarna glad met een staafmixer. Meng de tomatenjus met de graanmosterd. 

Kook de eitjes acht minuten en koel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes. Was de kropsla en hou de mooie kleine blaadjes aan de kant om straks te gebruiken in de cocktail.

Snipper de peterselie en snijd de sjalot fijn. Meng de garnalen met een beetje olijfolie, peterselie en sjalot. Kruid met peper en zout. Dresseer in een glas de sla, de partjes ei, de tomaat, garnalen en werk af met de jus. 

Ontdek meer

Person's hands stirring a pot of ready-to-serve mussels with a spoon

Duurzame visrecepten

Chefs en visliefhebbers van over de hele wereld delen snelle, gemakkelijke recepten voor vis met het MSC-keurmerk.

Ontdek meer
Long shot of a group of female processors in full uniform laughing

Echte verhalen

De beste manier om de impact van het MSC-programma te begrijpen is door de verhalen van de betrokkenen. Lees over de gepassioneerde mensen die voor onze oceanen zorgen.

Ontdek meer
Underwater detailed shot of fish schooling

Wat is duurzaam vissen?

Duurzaam vissen betekent dat men voldoende vis in de oceaan overlaat, respect heeft voor de natuurwereld onderwater en ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van visserij, in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}