Skip to main content

Onze traceerbaarheidsstandaard garandeert dat vis-, schaal- en schelpdierproducten met het MSC-keurmerk, daadwerkelijk door gecertificeerde visserijen gevangen zijn.

Van oceaan tot bord: MSC-gecertificeerde vis wordt overal in de toeleveringsketen gescheiden gehouden van niet-gecertificeerde vis. Ieder bedrijf, elke schakel in de toeleveringsketen, wordt daarop gecontroleerd. Pas dan kunt u er zeker van zijn duurzame vis te kopen.

46.277 plekken wereldwijd, van supermarktketens tot vishandelaren en hotels tot restaurants, maken deel uit van dit wereldwijde netwerk van traceerbare producten. We gaan regelmatig na of deze traceerbaarheid goed werkt. DNA tests hebben aangetoond dat minder dan 1% van alle visproducten met een MSC-keurmerk verkeerd geëtiketteerd is. 

Hoe verhoudt het MSC-keurmerk zich tot andere keurmerken?

Duurzame visserij van oceaan tot bord

Duurzame visserij van oceaan tot bord

Ontdek meer

Hoe zit dat met andere viskeurmerken?

Hoe zit dat met andere viskeurmerken?

Kiest u voor vis, schaal- en schelpdieren met het blauwe MSC-keurmerk, dan kiest u voor voedsel van een duurzame bron.

Wat betekent het blauwe MSC-keurmerk?

Wat betekent het blauwe MSC-keurmerk?

Wild, traceerbaar en duurzaam: het keurmerk met de blauwe vis wordt enkel toegekend aan wilde vis-, schaal- en schelpdierproducten van visserijen die volgens de MSC-Standaard, een wetenschappelijke maatstaf voor duurzame visserij, zijn gecertificeerd.