Skip to main content

Door gebruik te maken van het MSC-keurmerk, toont u uw klanten dat uw vis afkomstig is van een MSC gecertificeerde visserij, de meest strenge en betrouwbare standaard voor duurzame visserij.

Elk bedrijf dat werkt met MSC-gecertificeerde vis-, schaal of schelpdieren en die het MSC-keurmerk wil gebruiken, moet eerst door een onafhankelijke partij gecontroleerd en gecertificeerd worden tegen de MSC Traceerbaarheidsstandaard, in het Engels de MSC Chain of Custody Standard. Bedrijven die alleen voorverpakte consumentgerichte producten verkopen, hoeven niet gecertificeerd te zijn omdat hier geen risico op vermenging is. 

De voordelen

  1. Visproducten met het MSC-keurmerk kunnen worden teruggebracht tot een duurzame bron. Het bewijs daarvan wordt geleverd door onafhankelijke controle-audits en DNA-testen.
  2. Het MSC-keurmerk is het meest erkende en toonaangevende certificeringsprogramma voor visproducten ter wereld en wordt ondersteund door het GSSI en de UN FAO.
  3. Onderzoek toont aan dat consumenten sterk vertrouwen op het oordeel van wetenschappers en NGO’s over hoe we onze oceanen gezond moeten houden. Een onafhankelijke certificering vergroot het vertrouwen van de consument in merken.

Meer over wat de consument denkt

Grafisch overzicht MSC consumentenonderzoek 2016

55%

van de consumenten heeft meer vertrouwen in merken die een keurmerk dragen

66%

van de Belgische visconsumenten vindt dat er enkel visproducten van een duurzame bron gekocht moeten worden, zodat de oceanen gezond blijven

68%

van de Belgische consumenten vindt dat duurzaamheidsclaims van visproducten door een onafhankelijke organisatie moeten worden gekeurd

Ontdek meer

Aanvraagprocedure

Aanvraagprocedure

Consumenten vinden het steeds belangrijker om te weten waar hun vis vandaan komt. Het blauwe MSC-keurmerk garandeert uw klanten op eenvoudige wijze dat ze duurzame vis kopen waarop ze kunnen vertrouwen.

Goedkeuring aanvragen

Goedkeuring aanvragen

Het MSC-keurmerk met claim is een geregistreerd handelsmerk. Voor het gebruik ervan is toestemming vereist. Stuur uw ontwerp en artwork op.

Richtlijnen voor gebruik

Richtlijnen voor gebruik

Deze richtlijnen bevatten de basisregels voor het gebruik van het MSC-keurmerk op productverpakkingen, menukaarten, visvitrines en promotiemateriaal.