Kies voor het MSC-keurmerk: 10 redenen

Waarom kiezen voor MSC/ASC?

 • Alle MSC en ASC-standaarden worden ontwikkeld en beoordeeld door groepen van multi-stakeholder deskundigen.
 • Alle audits en standaarden onderworpen aan een openbare raadpleging.
 • Audits worden uitgevoerd door onafhankelijke gespecialiseerde certificeringsinstanties. Auditrapporten worden volledig gepubliceerd op de MSC en ASC websites. 
 • Gecertificeerde boerderijen of visserijen moeten hun verantwoorde praktijken altijd handhaven en voortdurend verbeteren. Dit word gecontroleerd dankzij jaarlijkse toezichtsaudits. Visserijen of boerderijen die dit niet doen, verliezen hun certificaat.
 • Elk bedrijf binnen de toeleveringsketen dat een ASC- of een MSC-gecertificeerd product behandelt of verkoopt, moet een geldig traceerbaarheidscertificaat hebben. Chain of Custody-certificering zorgt ervoor dat bedrijven die gecertificeerde vis-, schaal-, en schelpdierproducten verkopen, beschikken over identificatie-, scheidings- en traceerbaarheidsprocessen en procedures. Dit verzekert consumenten en kopers van vis-, schaal-, en schelpdierproducten ervan dat producten met het MSC/ASC-keurmerk afkomstig zijn van een gecertificeerde duurzame visserij / verantwoorde viskwekerij.  

 

 

 1. Onze oceanen moeten worden beschermd

  Ze zijn het natuurlijke leefgebied van een enorme verscheidenheid aan levensvormen én ze dragen bij aan het levensonderhoud van 1 op de 10 mensen ter wereld.

 2. Het zeeleven staat enorm onder druk

  Overbevissing vormt een bedreiging voor de visbestanden, voor de leefomgeving van allerlei mariene soorten en voor vissersgemeenschappen en werkgelegenheid.

 3. MSC biedt een oplossing

  Eén van de grootste bedreigingen voor visbestanden, mariene habitats en vissersgemeenschappen en economieën in kustgebieden is overbevissing.

 4. Duurzaamheid is gebaseerd op wetenschap

  Achter het eenvoudige blauwe visje gaat heel wat wetenschap schuil. Visserijen worden onafhankelijk beoordeeld door wetenschappers en mariene experts.

 5. U helpt mee het zeeleven te beschermen

  Het gaat om veel meer dan de vissoort die u koopt. Door de impact op het onderwaterleven tot een minimum te beperken, willen MSC gecertificeerde visserijen de oceanen gezond en springlevend houden - ook in de toekomst.

 6. U kunt met een gerust hart kopen

  Verwerkers, retailers en restaurants voldoen aan de MSC traceerbaarheidsstandaard en zorgen ervoor dat MSC gecertificeerde vis niet vermengd wordt met ongecertificeerde producten. Zo kunt u er zeker van zijn dat het product het goede label draagt.

 7. Keuze genoeg!

  U kunt overal ter wereld van duurzame vis, schaal- en schelpdieren genieten. Ga gewoon op zoek naar het blauwe keurmerk. U vindt het op tienduizenden producten in meer dan honderd landen.

 8. Er is steeds heel wat keuze, ongeacht uw budget

  Producten met het blauwe MSC-keurmerk zijn er in alle prijsklassen, van zure haring tot luxekaviaar.

 9. U werkt mee aan echte verandering

  Wie vis met het MSC-keurmerk koopt, geeft meer visserijen, supermarkten en restaurants een reden om gecertificeerde en duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten te produceren en te verkopen.

 10. U draagt uw steentje bij voor gezonde oceanen

  Vis smaakt nóg lekkerder als u weet dat er ook in de toekomst meer dan genoeg van is. Kies blauw... voor onze oceanen.

Watch video

Duurzame visserij van oceaan tot bord

0:41

 

 

 

Ontdek meer

Person's hands stirring a pot of ready-to-serve mussels with a spoon

Duurzame visrecepten

Chefs en visliefhebbers van over de hele wereld delen snelle, gemakkelijke recepten voor vis met het MSC-keurmerk.

Ontdek meer
Long shot of a group of female processors in full uniform laughing

Echte verhalen

De beste manier om de impact van het MSC-programma te begrijpen is door de verhalen van de betrokkenen. Lees over de gepassioneerde mensen die voor onze oceanen zorgen.

Ontdek meer
Underwater detailed shot of fish schooling

Wat is duurzaam vissen?

Duurzaam vissen betekent dat men voldoende vis in de oceaan overlaat, respect heeft voor de natuurwereld onderwater en ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van visserij, in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien.

Ontdek meer
 • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}