Skip to main content

Garnalencocktail met gegrilde slaharten

Bereidingstijd
25 mins
Kook tijd
10 mins
Aantal porties
4

Ingrediënten

msc ecolabel landscape
2 tomaten
1 kleine rode puntpaprika
1 ½ el sojasaus (of tamari als je het glutenvrij wil houden)
1 ½ el olijfolie
10 druppels tabasco
½ vel nori
een handvol platte peterselie
100 g garnalen
het sap van ½ citroen
2 Romeinse slaharten
2 tl olijfolie
1 avocado
4 eigelen 
versgemalen zwarte peper en grof zeezout
 

Methode

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de puntpaprika. Klop de sojasaus, olijfolie en tabasco los en schep de tomaat- en paprikablokjes erdoor heen. Versnipper het norivel boven de groenten: knip het vel eerst in dunne linten, die je vervolgens in snippers knipt. Schep om tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn. 

Hak de peterselie fijn. Met met de garnalen en het citroensap. 

Laat een grillpan heet worden. Snijd de Romeinse slaharten in kwarten. Zorg ervoor dat elk kwart nog een stuk van de kern bevat: zo blijven de blaadjes mooi samen. Wrijf de kwarten in met wat olijfolie, versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Gril de slakwarten enkele minuten aan elke snijkant.

Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel deze als een waaiertje over vier borden. Leg per persoon twee kwartjes gegrilde sla bovenop de avocado, schep er zo’n drie eetlepels van het tomaat-paprikamengselen op en vervolgens eenzelfde hoeveelheid van de garnaaltjes er bovenop. Werk af met een eidooier en wat fijngehakte peterselie.