Skip to main content

De beschikbaarheid in de horeca is in ontwikkeling. Bij kleinere horeca ondernemingen groeit de aandacht voor en de vraag naar duurzame vis. Met deze partijen samen bekijken we de mogelijkheden om de keuze voor duurzame vis voor consumenten te vergemakkelijken met behulp van het MSC-keurmerk. In de lijst hieronder kunt u lezen in welke restaurants het MSC-keurmerk beschikbaar is.

MSC-gecertificeerde restaurants

EXKi

EXKI logo - Spotlight (500x500) (1)

 

Al sinds 2013 biedt EXKi MSC-gelabelde vis aan. De meeste restaurants zijn gevestigd in Brussel, maar door het hele land zijn er EXKi vestigingen.

 

 

Go!Fish

logo van snackketen Go!Fish


 

Alle wilde vis die bij Go! Fish geserveerd en verkocht wordt is afkomstig van onafhankelijk MSC-gecertificeerde visserijen. Zo kan je zorgeloos genieten van hun Kabeljauw en Alaska Pollack producten.

 

 

IKEA

IKEA logo - spotlight (500x500)

 

Alle wilde vis en schaaldieren die bij IKEA geserveerd en verkocht worden zijn afkomstig van onafhankelijk MSC-gecertificeerde visserijen.

 

 

Jean sur Mer - Harbor Café

Jean sur Mer logo - Spotlight (500x500)

 

JEAN sur MER is de eerste MSC-ambassadeur van België. Niet alleen hun Foodtruck is gecertificeerd, maar sinds kort is het Harbor Café in Antwerpen ook officieel het eerste MSC-gecertificeerde onafhankelijke restaurant in België.

 

 

McDonald's

McDonalds logo - Spotlight (500x500)

 

McDonald's biedt enkel duurzame visproducten aan. De Filet-O-Fish en Royal-o-Fish dragen daarom het MSC-keurmerk.

 

 

Quick

Quick logo - Spotlight (500x500)

 

Bij Quick is alle witvis sinds 2011 afkomstig van MSC-gecertificeerde visserijen. Met de King Fish burger draagt Quick bij aan de bescherming van onze mariene ecosystemen.

 

 

Sodexo

Sodexo logo - Spotlight (500x500)

 

Sodexo was in 2009 de eerste MSC gecertificeerde contract caterer. Vandaag bieden 15 Sodexo sites MSC gecertificeerde vis aan in België.

 

 

VUB

VUB logo - Spotlight (500x500)

 

In 2013 werd restaurant Etterbeek, van de Vrije Universiteit Brussel, het eerste universiteitsrestaurant dat het MSC-certificaat behaalde. Sindsdien staat het keurmerk op de menukaart en is 95% van de wilde vis die worden aangeboden MSC gecertificeerd.

Ontdek de andere pagina's

Supermarkten

Supermarkten

Hier vindt u een lijst van supermarkten die MSC-producten in het assortiment hebben.

Merken

Merken

Hier vindt u een lijst van merken die het MSC-label dragen.