Skip to main content

MSC-gecertificeerde vis is in België goed verkrijgbaar in verschillende supermarkten. Het blauwe keurmerk is volop aanwezig op de versafdeling en in de diepvries, en in toenemende maten in het conservenschap. Hieronder vindt u een lijst aan supermarkt ketens die het MSC-keurmerk in hun assortiment hebben opgenomen. Daarnaast kunt u ook lezen hoe de supermarkt samen met MSC naar een duurzaam visassortiment werkt.

MSC-producten bij supermarkten

Albert Heijn

Albert Heijn logo - Spotlight (500x500)

De verantwoord gevangen vis bij de Albert Heijn is makkelijk te herkennen aan het MSC-keurmerk. Albert Heijn loopt voorop ten aanzien van de verduurzaming van vis. 95% van het assortiment is gecertificerrd. Merken zoals Fish Tales, Rio Mare, en Princes zijn beschikbaar met het blauwe keurmerk.

 

ALDI

Aldi logo - Spotlight (500x500)

 

ALDI verkoopt 100% duurzame wild gevangen vis met het MSC -keurmerk in hun vaste assortiment verse vis en diepvriesvis. Ook het vaste assortiment tonijnconserven is 100% MSC gecertificeerd.

 

Bioplanet

Bio-planet logo - Spotlight (500x500)

 

Bioplanet kiest bewust voor wilde vis die vrij heeft kunnen rondzwemmen, duurzaam wordt gevangen en het MSC-label draagt. Bioplanet is in zee gegaan met twee leveranciers die naast duurzame vangst nog extra garanties bieden : de conserven van Phare d'Eckmühl en Followfish.

 

 

Bofrost*

Bofrost_ logo - Spotlight (500x500) (1)

 

Bofrost* beschouwt duurzame visserij als veel meer dan een verplichting. Het zet zich in voor de doelstellingen van MSC. Merendeel van het wildvangst assortiment is MSC-gecertificeerd. Omdat meer visserijbedrijven voor een duurzame werkwijze engageren, wordt het assortiment stapsgewijs aangepast.

 

Carrefour

Carrefour logo - Spotlight (500x500)

 

Het MSC-keurmerk vormt het prioritaire aankoopcriterium voor wilde vis bij Carrefour. Als enige supermarktketen in België zorgt het samen met gecertificeerde vistogen voor traceerbare vis op ijs. Bij Carrefour kunnen consumenten eenvoudig en met vertrouwen voor MSC-gecertificeerde vis kiezen. 

 

 

Colruyt

Colruyt logo - spotlight (500x500)

 

De meeste wilde visproducten onder huismerken Boni en Everyday dragen het MSC label. In 2018 werd Colruyt Group uitgeroepen tot de Belgische supermarktketen met het grootste MSC gecertificeerde visaanbod. In 2020 was 95% van de verse en diepvriesvis en 58% van de visconserven MSC gecertificeerd.

 

Delhaize

Delhaize logo - Spotlight (500x500)

 

Delhaize kiest resoluut voor duurzame visvangst en verbindt zich aan de belofte om een 100 procent duurzaam visassortiment te voeren. Delhaize kiest daarom voor gecertificeerde vis op basis van partnership met GSSI Global Sustainable Seafood Initiative (benchmark waaronder MSC wordt erkend).

 

Hello Fresh

Hello Fresh - Spotlight (500x500) (1)

 

Hello Fresh kiest voor duurzame vis. Alle door Hello Fresh aangeboden vis heeft een MSC- of ASC-keurmerk. Zo zorgt Hello Fresh ervoor dat er later voldoende vis in de zeeën blijft voor de volgende generaties.

 

Lidl

 

Lidl kiest ervoor om het consumenten gemakkelijk te maken en stelt voorop om enkel vis met MSC- of ASC-keurmerk aan te bieden. Sinds 2018 is alle verse en onbewerkte diepvriesvis duurzaam gevangen. Sinds 2021 zijn ook alle visconserven MSC-gecertificeerd.

 

OKay

OKay logo - Spotlight (500x500)

 

OKay maakt deel uit van de Colruyt Group, waar MSC-gecertificeerde vis als de norm wordt genomen. De Colruyt Group is de Belgische supermarktketen met het grootste aanbod MSC gecertificeerde vis.

 

Picard

Picard Surgelati logo - Spotlight (500x500)

 

MSC certificatie staat garant voor duurzame visserij op internationaal niveau, het behelst alle stappen in de verwerkingsketen - zodat traceerbaarheid bewaard wordt. Tegenwoordig is 60% van het volume aan vis en zeevruchten bij Picard afkomstig van de MSC-gecertificeerde visserijen.

 

Spar

Spar logo - Spotlight (500x500)

 

SPAR werkt samen met leveranciers naar het verduurzamen van het gehele assortiment. Met als doelstelling dat uiteindelijk 100% verduurzaamde producten aanwezig zijn in de winkel. Momenteel is 74% van het huismerk MSC- en ASC-gecertificeerd.

Ontdek de andere pagina's

Restaurants

Restaurants

Hier vindt u een lijst met MSC-gecertificeerde restaurants

Merken

Merken

Hier vindt u een lijst van merken die het MSC-label dragen